Jászfényszaru VSE

Együtt. Egymásért. Egységben.

Egyesületünket jelenlegi formájában 1974-ben alapították, de múltja egészen 1946-ig nyúlik vissza. A korábbi évtizedekben is jelentős sportélet zajlott a településen. Képes emlékek tanúskodnak az egykori atlétikai, kézilabda és labdarúgó szakosztály életéről, rendezvényeiről. Ennek a közel száz éves történelemnek az örököseiként kiemelt célunk egy olyan közösség megteremtése, ahová a sportolók örömmel járnak. Az egyesület vezetésének célja a minél közvetlenebb kapcsolat kialakítása a sportolókkal, a szülőkkel és a szurkolókkal. Az edzéseken és mérkőzéseken kívül is igyekszünk programot, szórakozási lehetőséget biztosítani sportolóinknak, szimpatizánsainknak, ezzel is közelebb hozni mindenkit a sport világához. Örömteli, hogy a város vezetése is elkötelezett a sport iránt, támogatásuknak köszönhetően a magas szintű működési feltételek adottak.

Új időszámítás. Új szellemiség.

Elsődleges célunk a magyar labdarúgó utánpótlás képzés egy kiemelt színterévé előlépni, emellett törekvésünk, hogy mindenkori felnőtt csapatunk tagjainak jelentős része helyi illetőségű sportoló legyen. Mindemellett szeretnénk segíteni a női labdarúgásunkat és annak népszerűsítését, valamint a hozzákapcsolódó minőségi utánpótlás képzés biztosítását a leány futballkedvelők számára is. Ezen törekvések teljesülése mentén szeretnénk mind a felnőtt, mind az utánpótlás labdarúgás területén is magasabb szintre lépni.

Ennek érdekében már a legkisebb gyermekek szintjén megszólítjuk a jövő labdarúgóit, mivel ennek a folyamatnak elengedhetetlen része a labdarúgás tömegbázisának növelése, minél több gyermek bevonása a sportág vérkeringésébe. Óvodai és Általános Iskolai partnerkapcsolatokat alakítottunk ki térségünkben, hogy minél szélesebb réteggel kerüljünk kapcsolatba. Célunk a sportág megszerettetése széles körben, a tehetség kibontakoztatása, a kiemelkedő tehetségek felfelé áramoltatása. Bár megyénk nem rendelkezik első osztályú labdarúgó klubbal, de a régióban és megyében is lehetőség nyílik magasabb osztályú klub utánpótlásában fejlődni. Az utánpótlás nevelés terén saját érdekeink mellett hátországként is szeretnénk működni, a tehetséges játékosok továbbadásával.

Ettől függetlenül minden sportolónknak, így a kevésbé tehetséges játékosoknak is a rendszeres testmozgást, a csapatsport nyújtotta előnyöket biztosítjuk, felvértezve őket olyan erényekkel, amelyeket csak a közösségi lét tud nyújtani számukra. A csapatban gondolkodás, az együttes cselekvés, a közösségi normákhoz való alkalmazkodás mind olyan erények, amelyek az élet más területein is hasznosíthatóak. Mindemellett fontos szempont, hogy ezekből a játékosokból lesznek a későbbi sportvezetők, edzők, támogatók, szurkolók, hiszen olyan erős gyökereket eresztenek a labdarúgás mezején, amely egy életre szól.

Együtt. A fejlődés útján.

Infrastrukturális téren sokat fejlődtünk az elmúlt években, köszönhetően a sportfejlesztési programokon keresztül kapott támogatásoknak és a Jászfényszarui Önkormányzat támogató hozzáállásának. A megfelelő körülmények biztosítása ma már fontos tényező a gyerekek meggyőzésében.
A meglévő öltözőépületünket felújítottuk, majd bővítettük is, amiben helyet kapott egy közösségi tér, ahol közösségi rendezvényeket, összetartásokat, közös meccsnézéseket is tudunk tartani. A sporttelepünk pályái napelemmel működő világítást, fedett lelátót és automata öntözőrendszert kaptak. A pályák karbantartása folyamatos, a napi szintű munkát állandó személyzet és fejlett géppark segíti, míg évente nagyobb mértékű gyepkarbantartást végzünk.

Jövőbeni terveink megvalósításához azonban elengedhetetlen, hogy infrastrukturálisan is továbbfejlődhessünk. Egy újabb öltöző épület megvalósítása, valamint egy nagy műfüves pálya és további pályák kialakítása szerepel terveink között, mely törekvéseket a megemelkedett csapat- és játékos létszám indokol. Tovább segítheti céljaink megvalósulását egy sportcsarnok, amely az Önkormányzat támogatásával a közeljövőben elkészülhet. Ez a létesítmény kiemelt jelentőséggel fog bírni a helyi sportéletre, de úgy a Jászság és a megye sportjára is. A csarnoknak köszönhetően folyamatosan minőségi körülmények között tudunk készülni a téli időszakban is, valamint újabb területeket nyithat ki számunkra a labdarúgás egy másik ágát tekintve, a futsalban is. A kitűzött fejlesztések újabb vonzerővel lehetnek majd a fiatalok számára az aktív sportolás felé!

Ragaszkodunk a filozófiánkhoz.

Minden körülmények között. Számunkra a játék minősége a legfontosabb, az eredmény másodlagos. Továbbá célunk, hogy minden korosztályos csapatunknál a játékosaink egyéniségét építsük, illetve támogassuk annak kibontakozását.

Töretlenül hiszünk abban, hogy mindenkinek meg kell adni a lehetőséget a játékra: minden játékosunk élvezze a sportágat, önmaga lehetőségeihez mérten fejlődhessen – mindezt támogató közegben. Így igyekszünk önálló gondolatokkal, jó problémamegoldó-képességekkel rendelkező, kreatív és vállalkozó kedvű játékosokat képezni.

A legfontosabb dolog a futball szeretetének ápolása, és az arra épülő ötletes játék visszaállítása.

Varga Zoltán

Készen állsz?

Legyél te is JVSE csapattag!

Jelentkezz itt >>