U17-U19: BEFEJEZŐDTEK SZÁMUNKRA A REGIONÁLIS FUTSAL BAJNOKSÁGOK

Mindkét korosztályos csapatunk számára befejeződtek a 2023/24-es futsalszezon regionális megmérettetései.

Leghamarabb U17-es brigádunk számára fejeződött be a Dél-Keleti csoport bajnoksága, akik február végén a 13. fordulóból pótoltak mérkőzést, amin egy nagyon magabiztos sikerrel zárták a 2023/2024-es versenyévadot.

Összességében serdülőink számára igazán kimagasló szezont tudhatunk magunk mögött. 16 forduló alatt 40 pontot gyűjtött be csapatunk, mellyel jelenleg még vezeti a korosztályos pontvadászatot, igaz mögöttünk a Kincsem Lovaspark gárdája áll, akiknek két találkozó még hátravan az idei kiírásból, viszont együttesünk legrosszabb esetben is a tabella 2. helyén fog végezni. Ez hatalmas előrelépés az előző, első évünkhöz képest, ahol ugyan nem teljesítettünk rosszul, viszont a mostani pontjainknak csak közel a felét szereztük meg és fejeztük be a bajnokságot a 4. helyen. Ehhez képest a vizionált ezüstérem hatalmas siker egyesületünknek és a fiúknak egyaránt.

Külön öröm számunkra, hogy a tavalyi évhez hasonlóan várhatóan együttesünk adja majd a csoportunk gólkirályát is, ugyanis játékosunk, Banya József 67 góllal toronymagasan vezet a mesterlövészek között.

MLSZ Regionális Futsal U17 Dél-Keleti csoport 13. forduló

Maglódi TC – Jászfényszaru VSE 2:16 (1:5)
Gólszerzőink: Bazsó D. (6), Banya J. (4), Vass B. (2), Rimóczi M. (2), Gyurgyik B., Barna B.

Értékelés: Nyilatkozat
Edző: Tarr Gergely

“Voltak lélektanilag nehéz periódusaink ebben a szezonban és olyan elhullajtott pontjaink, amik meglepték a csapatot, viszont mindvégig igen dominánsak tudtunk lenni a bajnokságban főleg, ami a szerzett gólokat tekinti. A csapat magja nagyon egyben volt, szerettek volna minél nagyobb sikert elérni idén, aminek végül meglett az eredménye. Igaz matematikailag van még esélyünk az első helyre is, viszont ismerve a csoport erőviszonyait, reálisan nézve, nagyon szépen fog csillogni ez az ezüstérem is a fiúk nyakában! Mindenképpen szuper évadot zártunk és nagyszerű eredményt tudunk felmutatni második szezonunkban! Gratulálok mindenkinek, aki részese volt ennek a menetnek, igazán büszkévé tették sportegyesületünket és menet közben nagyszerű csapat is kovácsolódott a srácokból!”Ifjúsági alakulatunk számára Kiskunhalason zárult az idei évad, ahol a 7. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótoltunk nem kicsit foghíjas csapattal. A rengeteg hiányzónk és vékony keret ellenére végül sikerült győzelemmel befejeznünk a pontvadászatot és három pontot begyűjtenünk még az utolsó találkozónk alkalmával.

Jól indult csapatunk számára a 2023/24-es futszalszezon és a tavalyi dobogósok elleni találkozókon kívül szép eredményeket tudtunk elérni. Aztán megtört valami a társaságnál félúton és az előző évadhoz hasonlóan egyre nehezebben jött össze a brigád találkozóról találkozóra, nem csak létszámban, hanem minőségben is össze-vissza tudtunk felállni soros ellenfeleink ellen. Ennek eredményeként végül a 7. helyen fejeztük be a bajnokságunkat a 11 indulóból, melyben összesen 16 pont szerepel a nevünk mellett. Igaz, ezzel az eredménnyel is nagy fejlődést tudhatunk magunk mögött, hiszen az előző kiírásban csoportunk utolsó helyén végeztünk, mindössze 4 gyűjtött ponttal. Viszont ismerve a játékosaink kvalitásait van bőven hiányérzetünk, mert sokkal, de sokkal jobb szereplésre is képes lehetett volna csapatunk, ha a srácok egytől-egyig az elejétől a végéig maximálisan beleállnak a szezon kihívásaiba.

U19-es együttesünk idei házi gólkirálya végül Bazsó Dávid lett 25 találattal.

MLSZ Regionális Futsal U19 Dél-Keleti csoport 7. forduló

Kiskunhalasi FC – Jászfényszaru VSE 5:10 (2:7)
Gólszerzőink: Bazsó D. (8), Rimóczi M., Farmosi V.

Értékelés: Nyilatkozat
Edző: Tarr Gergely

“Örülök annak, hogy valamilyen formában, de el tudtunk jutni utolsó mérkőzésünkre és le tudtok játszani, valamint annak, hogy az ott lévő játékosaink számára legalább jó szájízzel ért véget az idei évad. Összeredményünkben látható fejlődés az előző szezonunkhoz képest, viszont csalódott vagyok a srácok mutatott hozzáállása miatt, amit a bajnokság alatt tapasztaltam tőlük. Az ősz elején nagy lelkesedéssel jelezte mindenki, hogy csináljuk és vágjunk idén is bele, aztán a kezdeti lelkesedés gyorsan hamvában halt el és végül már úgy kellett sokszor összekaparni a mérkőzésekre a keretet. Pedig ha tényleg maximálisan, egész évben a vállaltaknak megfelelően teszi oda magát mindenki a csapatunkból, akkor ennél sokkal jobb és szebb eredményeket is képesek lettünk volna felmutatni és a dobogó közelébe is oda lehetett volna érni. Sokkal több van a fiúkban, egyénileg is sokkal jobb játékosaink vannak, mint amit a számok mutatnak és csapatjátékban is. Sajnos ezt nem tudtuk megfelelően megmutatni, de bízom benne, egyszer talán eljutunk oda, hogy mentalitásban, hozzáállásban és fejben is változni tudunk pozitív irányba, mert akkor nagyszerű dolgokra lehet még képes ez a brigád. Köszönöm azoknak, akik igyekeztek mindent beleadni a bajnokságba és lehetett rájuk számítani.”

Leave a Reply