U8: AQUA Youth Talent Cup 2023

Február utolsó szombatján egész napos maratoni, kiemelt tornán vett részt U8-as csapatunk Törökbálinton, ahol az AQUA Youth Talent Cup 2023-as kiírásán szerepeltek lurkóink.

A 20 csapatos mezőnyben olyan együttesek szerepeltek, mint a Budapest Honvéd, a Vasas, az ETO FC Győr, a MOL Fehérvár, a Pécs, illetve más hazai tehetségközpontok, valamint szlovák csapatok, mint a DAC és a Slovan Bratislava. Így igen nívós tornára volt kilátás.

Együttesünk a délelőtt szereplő B csoportba került besorolásra az ETO FC Győr, a Vasas Kubala Akadémia, a székesfehérvári Főnix Gold FC és a kecskeméti Hírös-ÉP csapataival.

Csoportmérkőzések:
Vasas – JVSE 0:1

ETO FC Győr – JVSE 1:0
JVSE – SC Hírös-ÉP 6:0
Főnix Gold – JVSE 2:2

Végül a csoport igen kiegyenlítettre sikerült, ahol a körbeverések után, végül jobb gólkülönbségünknek köszönhetően a 2. helyen jutottunk tovább a délutáni GOLD ágra, így a legjobb 8 csapat mezőnyében folytathattuk a szombati küzdelmeket.

Értékelés: Nyilatkozat
Edző: Tarr Gergely

Már az első, Vasas elleni mérkőzésen is érződött, hogy nem pörgünk úgy, ahogy kellene. Lassúak, enerváltak és erőtlenek voltunk, nem igazán találtuk a játékunk ritmusát és a küzdőszellemünk is a megszokottól jóval elmaradt. Egyetlen mérkőzésre sikerült sebességet váltanunk, mégpedig a csoport utolsó találkozójára, a Főnix ellen, mely mérkőzés döntött arról, hogy melyik csapat juthat tovább a legjobb nyolcba. Itt sikerült jóiramú, fordulatos mérkőzést játszanunk és valamit megcsillantani abból, amit valójában tudnak a srácok. Sajnos pont az ébredésünk után véget is értek a délelőtt küzdelmei és mehettünk egy igen hosszú pihenőre.

 

Maratoni, majd 4 órás szünetet követően indult számunkra a délután, ahol újabb három találkozó várt csapatunkra, köztük ismerős ellenfelekkel.

 

Negyeddöntő:
JVSE – Pécsi MFC 0:5

5-8. helyekért:
MOL Fehérvár FC – JVSE 5:0

7. helyért:
Szeged-Csanád Grosics Akadémia – JVSE 1:2

 

Értékelés: Nyilatkozat
Edző: Tarr Gergely

A délutáni szereplésünkre nehéz szavakat találni. Nagyon messze elmaradtunk attól, amit megszokhattam a fiúktól. Az egész napot tekintve mindössze egyetlen mérkőzésen láthattam tőlük azt, amit elvárok. A délelőtt végére egy pillanatra megcsillant a fényt, de a közel 4 órás várakozás teljesen betett mindenkinek részünkről. 6-7-8 éves gyerekek ezt egyszerűen nem bírták se idegekkel, se mentálisan, amin nem is lehet csodálkozni, így a legjobb nyolc küzdelmeinek megkezdésére teljesen szétestünk. Viszont ez is jól tükrözi, hogy az elmúlt időszakokban, milyen hihetetlen nagy eredményeket tudtunk felmutatni és elérni, hogy egy ilyen kiemelkedő mezőnyben a 7. helyen végzett együttesünk, amit a teljes csapat “kudarcként” könyvelt el. Bízom benne ettől függetlenül hasznos tapasztalatokkal tudunk majd továbblépni és a következő kihívásba belemenni. 

 


Fotó: Vitányi Szabolcs  |  A csapat tagjai voltak: Vitányi Dávid, Hurubán Áron, Hurubán Áhim, Kolozs Nimród, Hornyák Nimród, Barna János, Ballagó Alex, Dudás Dominik


U8-as brigádunk, így végül a 20 csapatos versengés 7. helyét szerezte meg.

Utánpótlás labdarúgás  |  2023 03 06  |  14.15

Leave a Reply