A NŐI LABDARÚGÁS NAPJÁN JÁRTUNK

Június 14-én, pénteken Telkiben került megrendezésre a Női labdarúgás napja, melyen ezúttal egyesületünk is képviseltette magát két fronton.

Mezei Gerda és Pelczer Zoé képviselte klubunkat az U12-es Keleti régió válogatottjában.

Június 14-én délutánba nyúló programokkal ünnepelték a Női labdarúgás napját Telkiben, ahol ezen a napon rendezték meg a már hagyománnyá vált U14-es régió válogatottak záró tornáját és idén első alkalommal az U12-es és U10-es régió válogatottak is összemérhették tudásukat a magyar futball bázisán.

Az idei szezon elején rajtoló leány U10-es és U12-es regionális program újabb mérföldkövéhez érkezett ezzel a kezdeményezéssel és már a legkisebb leány futballisták számára is magával ragadó perspektívával kecsegtetett a jövőre nézve. A rengeteg kis sportoló hölgy közül a négy régió, Kelet, Nyugat, Dél és Közép kiválasztott játékosai kapták meg a lehetőséget, hogy megmutathassák magukat ezen a rendezvényen és egy nagyszerű napot tölthessenek el az impozáns környezetben.

Klubunkat az a megtiszteltetés érte, hogy az U10-es Keleti régió válogatottját a DVTK munkatársa, Papp Dávid mellett, egyesületünk utánpótlás szakmai vezetője, Tarr Gergely kísérhette és irányíthatta közösen a miniválogatottak tornáján, továbbá az U12-es korcsoport kiválasztottjai közé bekerült két sportolónk is, Mezei Gerda és Pelczer Zoé személyében, akik így tevékeny részesei lehettek a megmérettetéseknek.

Az U10-es korosztály Keleti régió válogatottja

A nap zárásaként az MLSZ által összekészített kis csomagokat, valamint a különdíjakat a lányok Szarvas Alexandrától, a női válogatott szövetségi kapitányától, valamint Csiszár Henriettától, az olasz FC Internazionale futballistájától, 120-szoros magyar válogatott játékostól vehették át.

Értékelés: Nyilatkozat
Utánpótlás szakmai vezető: Tarr Gergely

“Örömmel kísértem el a legkisebb lányok csapatát a Női futball napjára Telkibe. Jó volt látni az ügyesebbnél ügyesebb kis focista hölgyeket már ebben a korcsoportban is, akik végig nagy elánnal vetették bele magukat minden mérkőzés minden percébe. Ilyen rendezvényekre van szüksége a női labdarúgásnak, ahhoz hogy tovább népszerűsödhessen, fejlődhessen és hosszú távra fogja meg magának a sportoló kislányokat. Ezen a napon is látszott minden gyerkőc szemében a csillogás, amikor megérkezett a Telki komplexumba, nagy élvezettel vették birtokba a számukra kialakított kísérőprogramok helyszíneit, valamint hatalmas élmény volt minden focistának, hogy találkozhatott az A válogatottunk egyik külföldön játszó játékosával, valamint szövetségi kapitányával. Köszönöm a lehetőséget a szövetségnek és a szakágnak is, hogy Papp Dávid kollégámmal közösen kísérhettük a Keleti régió U10-es mini válogatottját erre a szuper rendezvényre.”

Leave a Reply