Ilyen volt a Champions Trophy – 2. rész

Vasárnap reggel az Arany és Ezüst ágon is két csoportra osztva indultak az összecsapások, melyek után a csoport első és második helyezettjei játszhattak elődöntőt a két ág döntőjébe kerüléséért.

Csapatunk az ‘A’ jelű kvartettbe került, ahol a házigazda Gyulasporttal, a szombatról ismerős Oradeával és a III. kerületi TVE együtteseivel kellett megmérkőznie.

Vasárnapi csoportmérkőzéseink
Gyulasport – Jászfényszaru VSE 1:1

Jászfényszaru VSE – ACS Crisana Oradea 2:0
Jászfényszaru VSE – III. kerületi TVE 1:0

A csoportunk első helyén végezve az elődöntőben a másik csoport másodikjával találkoztunk.

Elődöntő
Jászfényszaru VSE – Szentesi Kinizsi 1:1 Büntetők után: 3:1

Ezüst ág döntő
FC CFR 1907 Cluj – Jászfényszaru VSE 4:0

Ezzel az eredménnyel a vasárnapi Ezüst ágas küzdelmek második helyét szereztük meg, mely összesítésben a 16 csapatos torna 10. helyét jelentette.


Fotó: Tarr Gergely


 

Értékelés: Nyilatkozat
Edző: Tarr Gergely

,,Vasárnapra nem volt más a célunk, minthogy jót játszunk a nap végéig és lehetőség szerint minél előrébb végezzünk az összesítésben. A mérkőzéseinket tekintve látványosan erőtlenebb volt a felhozatal az előző naphoz képest. A döntőt kivéve minden meccsünket végig dominálni tudtuk, irányítani a történéseket, a kapott góljaink is csak rögzített szituációk után történtek két véleményesen megítélt fault után. Viszont ezt a napot is végig kísérte a gyenge helyzetkihasználásunk, ami miatt ismét jóval kevesebb találatot tudtunk szerezni, mint ahány és amilyen minőségű lehetőségeket alakítottunk ki a találkozók folyamán. Ez a legszembetűnőbben a Cluj elleni döntőn volt látható, ahol 2:0 után 2-3 hasonló ziccert tudtunk kialakítani, mint a román csapat, csak mi ezeket nem megfelelően megoldva elpuskáztuk.
A torna összképét tekintve hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk, már a jövő szezonra előre tekintve egy kis finomhangolással nem lesznek problémáink a pályaméret és létszámnövekedés miatti átállással. Örülök, hogy tudtunk újabb nemzetközi rutint is szerezni a román csapatokkal való találkozásoknak köszönhetően. A felbukkanó helyzetkihasználási hiányosságaink viszont mielőbbi megoldást kívánnak, a szezon vége előtt hangsúlyosan erre a területre kell fókuszálnunk, hiszen enélkül nem tudunk majd eredményesebbek lenni a jövőben.
Gratulálok a csapatnak a két napos erőltetett menethez, pláne annak fényében, hogy keretünkben öt U8-as játékos is jelen volt, így gyanítom mi voltunk a legfiatalabbak is ezen a hétvégén, valamint köszönjük a szülőknek a buzdítást és a támogatást, hogy újabb tapasztalatokkal gazdagodhassanak a srácok.”

 

A vasárnapi Ezüst ág eredményei itt olvashatóak, míg a vasárnapi Arany ág küzdelmei ide kattintva érhetőek el.

 

A selejtező tornát végül barátaink, az Eger SE csapata nyerte meg, akik szinte a torna egésze alatt nagyon magabiztos játékot nyújtottak, ezzel teljesen megérdemelten érdemelték ki az ausztriai döntőre való utazást! Szívből gratulálunk Nekik és sook sikert kívánunk számukra Ausztriába is.

A szombati versenynap összefoglalója itt olvasható.

Utánpótlás labdarúgás  |  2023 05 07  |  17.03

Leave a Reply