Ilyen volt a Champions Trophy – 1. rész

Április utolsó hétvégéjén U9-U8-as vegyes csapatunk újabb nagy túrára és kalandra adta a fejét és Gyula felé vette az irányt, hogy szerepeljen az U9-es Champions Trophy magyarországi selejtező tornáján.

A nemzetközi megmérettetés érdekessége volt, hogy a jelentkező csapatoknak 6+1-ben, 5×2-es kapukra és nagyobb pályaméreten kellett helytállniuk, valamint szombaton 140 percnyi, vasárnap pedig 100 percnyi futball várt rájuk.

Már a sorsolás után láttuk, hogy igen kemény hétvége, főként szombat vár majd ránk, ugyanis a szervezőknek sikerült egy csoportba tenni 7 hasonló kaliberű, nagyon jó játékerőt képviselő gárdát, melyek közül csak a csoport 1-4. helyezettjei juthattak a végső győzelemért folyó Arany ágra, a többieknek vasárnapra az Ezüst ág küzdelmei maradtak.

Szombati csoportmérkőzéseink
Jászfényszaru VSE – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1:2
Szentesi Kinizsi – Jászfényszaru VSE 4:1
Jászfényszaru VSE – Eger SE 0:2
Monori SE – Jászfényszaru VSE 3:2
Jászfényszaru VSE – Békéscsaba 1912 Előre SE 1:2
FC CFR 1907 Cluj – Jászfényszaru VSE 6:2
ACS Crisana Oradea – Jászfényszaru VSE 2:3

A szombati nap eredményei ide kattintva érhetőek el.

 

Értékelés: Nyilatkozat
Edző: Tarr Gergely

Fiataljaink kicsit megszeppenve és nem kellően koncentráltan rajtoltak a torna kezdésénél, ahol már az első mérkőzésen két odaajándékozott góllal és számtalan kihagyott helyzettel nyitottunk. A nap további részét is végig kísérte a hetek óta fennálló problémánk, mely a helyzetkihasználásunkat érinti. Találkozóról találkozóra hiába kerültünk rengetegszer helyzetbe ellenfeleink kapuja előtt, egyszerűen a kínálkozó lehetőségeket nem, vagy alig tudtuk gólra váltani. Hiányzott a kellő koncentráció, a higgadtság, a jó döntés és az okos megoldás szinte minden esetben a kapu előtt, ami a többi csapatnál rendszerint megvolt az ellenünk lévő mérkőzések alkalmával. A második találkozónkat és a Cluj elleni meccsünket leszámítva játékban nem néztünk ki rosszul, igyekeztünk valóban játszani, de sajnos egy pici szerencsénk se volt, ahogyan sokszor igazságtalanul “hibázott” a játékvezető is aktuális ellenfelünk javára. Így sajnos a szombatot mindössze egy győzelemmel tudtuk abszolválni, ami miatt kissé elkeseredettek voltunk.

 

A szombati eredményeinknek köszönhetően a csoport 7. helye jutott együttesünknek, mely azt is jelentette, hogy vasárnap az Ezüst Ág küzdelmeiben voltunk érdekeltek.

A vasárnap összefoglalója itt olvasható.

Utánpótlás labdarúgás  |  2023 05 07  |  16.46

Leave a Reply