Két 4. hely a gödöllői Juniális Kupán

A legkisebbekhez hasonlón június első hétvégéjén a Juniális Kupán szerepeltek U8-as és U9-es korosztályaink is Gödöllőn. Szombaton a fiatalabbaké volt a terep, míg vasárnap délután az U9-es brigádunk vitézkedhetett a minél szebb eredmények érdekében.

Mindkét korcsoport versenyében 20-20 csapat jött össze, akik 4 csoportban és 15 perces találkozókon mérkőztek meg egymással a napok folyamán.

U8-as brigádunk szombaton a D jelű csoportba kapott besorolást az Eger, az Újpest FC, a Dunakeszi és a Tökmag FS csapataival egyetemben.


Fotó: Vitányi Szabolcs


 

Kis focistáink a csoportküzdelmek alatt végig nagyon magabiztosan és eredményesen játszva, minden meccsüket megnyerve végeztek az első helyen, melynek köszönhetően a legjobb nyolc között folytathatták a küzdelmeket.

A negyeddöntőben a Vasas Kubala Akadémiával kellett megmérkőznünk, mely találkozó az utolsó pillanatig nagyon izgalmasan, de végül a mi győzelmünkkel zárult.

Az elődöntőre a Gloriett SE csapatát kaptuk, így a Kölyökliga szezon döntője megismétlődhetett. Akkor mi bizonyultunk jobbnak, most viszont ellenfelünk végül nagy küzdelemben megnyerte a találkozót, így csapatunk készülhetett a bronzcsatára.

A harmadik helyért vívott találkozón az FTC gárdájával találtuk magunkat szemben. A mérkőzés elején a zöld-fehérek vezetéshez jutottak, majd sokáig úgy tűnt hiába alakítunk ki helyzeteket, minden kimarad és így csordogál végig a találkozó, ám a lefújás előtti percekben sikerült megszereznünk az egyenlítést és még meccslabdánk is volt, mellyel már nem sikerült élni. Így jöhetett a büntetőpárbaj, amiben sajnos ezúttal alulmaradtunk és a 20 csapatos megmérettetés előkelő 4. helyét szerezte meg U8-as csapatunk.

Az U8-as korosztály végeredménye
I. Gloriett SE
II. Pécsi MFC
III. FTC
IV. JÁSZFÉNYSZARU VSE

Vasárnap U9-eseinké volt a pálya és a főszerep, akik a C jelű ötösbe lettek besorolva és megmérkőzhettek a Főnix Gold, a Göd, az Újpest FC és a Hatvan korosztályos csapataival.


Fotó: Vitányi Szabolcs


 

Igazán kiegyenlített és kemény csoportba találtuk magunkat, ahol a végéig 4 csapat is érdekelt volt a továbbjutást illetően, de végül nagyszerűen teljesítve, nagy meccseket játszva, 3 győzelemmel és egy döntetlennel a csoport első helyét sikerült megszereznünk és a fiatalabbakhoz hasonlóan a legjobb nyolc között folytathattuk a további küzdelmeket.

A negyeddöntőben, a sors fintoraként, ismételten a Vasas Kubala Akadémia együttesével találtuk szemben magunkat. Helyzetek hiába akadtak mindkét kapu előtt végül egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, így jöhetett a szétlövés, melyben kapusunk Nagy Marcell parádés teljesítményének köszönhetően mi tudtunk diadalmaskodni.

Az elődöntő mérkőzésén a Budapesti Honvéd volt ellenfelünk, akik nagyszerűen játszva, hatalmas iramot diktálva vették sikerrel a találkozót, így szombathoz hasonlóan idősebb korosztályunk is a bronz mérkőzésre kellett, hogy készüljön.

A harmadik helyért a hazai Gödöllői SK gárdájával kellett találkoznunk, akik fáradt és a nap végére enervált csapatunkat megérdemelten győzték le magabiztosan, így a szombathoz hasonlóan ezúttal is az előkelőnek számító 4. hellyel kellett beérnünk a 20 csapatot felvonultató torna végén.

Az U9-es korosztály végeredménye
I. FTC
II. Budapest Honvéd
III. Gödöllői SK
IV. JÁSZFÉNYSZARU VSE

Értékelés: Nyilatkozat
Edző: Tarr Gergely

“Egyik szemünk nevet, a másik sír. Foglalhatnám össze mindkét napunkat az érintett korosztályokban. Szándékosan fordítottam meg a mondást, mert abszolút pozitívan kell értékelnünk a hétvégét, hiszen igazán impozáns gárdák között tudtunk ilyen előkelő helyezéseket elérni és megmutatni milyen erő is rejlik gyerkőceinkben. De természetesen mellette azért picit szomorúak is vagyunk, hiszen mindkét esetben csak egy hajszál választotta el gyerkőceinket az érmes helyezésektől. Szuper mérkőzéseket játszhattunk mindkét nap, melyek nagyszerűen szolgálták lurkóink fejlődését és tapasztalat gyűjtését. Nagyon keményen dolgoztunk egész szezonban, melynek köszönhetően szinte folyamatosan ott tudunk lenni és húzgálni az oroszlánok bajszát. Vár még ránk egy-két megmérettetés, bízunk a legjobbakban, aztán jöhet a megérdemelt rövid pihenő. Gratulálok a fiúknak mindkét korcsoportunkban.”

 

Utánpótlás labdarúgás  |  2023 06 22  |  23.35

Leave a Reply