JVSE foci- és élménytábor 2023

Idén korábban, már július 3-án, hétfőn reggel megnyitotta kapuit a JVSE foci- és élménytábora. Az elmúlt két nyár nagy sikere után, idén is közel 50 fő vette birtokba a városi sporttelepet egészen péntek délutánig.

Ahogy az előző turnusokban, úgy most is a hétfő reggeli regisztrációt követően minden lurkó átvehette az idei nyárra tervezett egyedi és trendi JVSE-s pólóját, majd – hogy sokáig ne maradjanak szárazon – jöhettek is a hangulatfokozó mérkőzések, melyekkel hivatalosan is elrajtolt a közös hét, hogy aztán idén is tartalmas és színes programokon, feladatokban vehessenek részt a gyerkőcök.

Táborunk programja most sem volt esemény és élmény híján, amire szerencsére a heti szeszélyes időjárás sem tudta rányomni bélyegét.

 

HÉTFŐ
Az első nap délelőttje mi másról is szólhatott volna, mint a jelentkezők fő mozgatójáról, a fociról! Előbb a sporttelep műfüves pályáján zajlottak a vegyes csapatos összecsapások, majd tízórai után az edzőpályán kergette és terelgette a labdát minden lurkó. 

A délután a sülysápi Népi Játéktár, valamint Süli Richárd jóvoltából népi játékokkal, ügyességi feladatokkal és a srácok körében hatalmas népszerűségnek örvendő szumó birkózással telt.

Volt itt trükkös kirakós, óriás dzsenga, karikadobálás, kötélhúzás, célba dobás, de ki lehetett próbálni a gólyalábazást, a szalmazsákos tusát, a lengőtekét és a teknőből horgászást is.

 A sokféle játéknap köszönhetően mindenki leköthette magát és mire észbe kaptak a fiúk és lányok, már az első nap a végéhez is ért.

 

KEDD
Kedd reggelre kicsit szomorkásabb idő fogadta a táborozókat, de szerencsére senki kedvét nem vette el a napindító labdás mozgástól, mely után megérkezett hozzánk Tápióságról a Tornádó Harcművészeti SE vezetője, Vágó Ferenc és két segítője, hogy a taekwondo világába kalauzolja el kicsit a résztvevőket, valamint közös edzéssel színesítse a srácok délelőttjét.

A fárasztó program, valamint az ebéd után az uszoda felé vette az utat a brigád, hogy egy nagy csobbanással készüljön fel a délutáni folytatásra.

Visszaérkezés után Hamza Nabil, a Freestyle FC tagja várta a csapatot, aki a labdazsonglőrködés és a trükkök birodalmába vezette be a gyerkőcöket.

Nabil szuper bemutatója után jöhetett a közös freestyle óra, fotózkodás, valamint 1 vs 1 kihívás, melyek alatt szinte mindenki aktív részese lehetett az interaktív délutánnak. A nap most is villámgyorsan elszaladt és már jöhetett is a hét közepe.

 

SZERDA
A harmadik nap reggelén azonnal buszra pattantak a fiatalok, hogy Szolnok felé vegyék az irányt. Itt a RepTárba látogatott el a siserahad, hogy egy kikapcsolódó kiállítás látogatással, valamint katonai akadálypályán való randalírozással töltődjön fel a hét hátralévő részére.

’Fényszarura visszaérkezve hatalmas pizzázással gyűjtött erőt mindenki, hogy utána a hét eleje óta várt mini bajnoksággal folytatódjon a program.

Parázs összecsapások, kiélezett mérkőzések, az idegek csatája zajlott délután, mely végén a kék színű együttes nyerte a rögtönzött tornát.

 

CSÜTÖRTÖK
Csütörtök reggel ismét leszakadt az ég, így táborozóink egy időre fedél alá szorultak. Szerencsére a menetrendet, na meg a kedvet az időjárás nem zavarta. A nap indítása után mozimatiné vette kezdetét a klubházában, melynek végeztére megérkeztek a jászberényi rendvédelmi szervek, akik eszközbemutatókkal és eszközpróbákkal készültek a táborozóinknak, valamint ajándék láthatósági mellények is kiosztásra kerültek jóvoltukból.

Ez a nap sem telhetett el labdarúgás nélkül, melyre most a sporttelepünk sátrában volt lehetősége a gyerkőcöknek, akik pedig kicsit fáradtabbak voltak azok focis színezőkkel üthették el az ebéd előtti időszakot.

A déli finom falatok elfogyasztása után jöhetett a hét második fürdőzése is a városi uszodában. Az egy órás lubickolásból visszaérve a focipályára idén is megrendezésre került a büntető rúgó versenyünk, mely nagy csatározásokat hozott minden csoportban. Míg a lurkók a pontrúgásban igyekeztek jeleskedni, addig a műfüves pályán készülődőben volt csütörtöki záró programunk.

A Holdonmacska gyerekzenekar két tagja, Réka és Gyuri látogatott el hozzánk, hogy egy rögtönzött kis bulit hozzanak össze a résztvevőknek, mely nagy sikert aratott a skacok körében.

 

PÉNTEK
A hét utolsó napja pihentetőbb menetrenddel várta a lurkókat.
Érkezések után az első út, már-már szokásosan a pályára vezetett, hogy sor kerüljön az utolsó nagy összecsapásokra és még utoljára focizhasson mindenki egy kiadósat.

A grundos foglalkozás végeztével a csapat útra kerekedett, hogy az elmúlt nyarakhoz hasonlóan idén is a jászfényszarui horgásztársaság tagjainak segítsége mellett pecázzon és túrázzon egy nagyot a Kalapgyári tavaknál.


A tavalyi nagy sikernek köszönhetően, ebédre most is nagyon finom paprikás krumpli várta a megfáradt társaságot a horgászegyesület elnökének jóvoltából.
Ezt követően a héten utoljára még az uszoda felé vette az irányt a brigád, ahol a kinti forróság elől a medencébe menekülve telt a délután hátralévő része. Az utolsó uzsonna és az egész hetes programok és elfoglaltságok után mindenki széles mosollyal, élményekben gazdagon térhetett haza, hogy megkezdje a hétvégi pihenését és a nyárból hátralévő részt!

 

Köszönjük szépen mindenkinek, aki velünk táborozott és a sportegyesület nyári táborát választotta! Továbbá nagyon hálásak vagyunk a rengeteg segítségért: a programokban és étkezésben nyújtott támogatásért azoknak, akik részesei az idei sikeres rendezvénynek.

Bízunk benne, hogy minél több mindenkivel találkozunk jövőre is!

 

(Szöveg és fotók: Tarr Gergely)

Foci- és élménytábor 2023  |  Utánpótlás labdarúgás  |  2023 07 16  |  21.30

Leave a Reply