Sikeres tornarendezésen vagyunk túl | 1. rész

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe. Jézus feltámadásának, az emberiség megváltásának dicsőítése, mely az azt megelőző negyvennapos böjti időszak lezárulását is jelzi.

A tornánk hivatalos Facebook eseménye a képre kattintva érhető el.

Eme jelentős ünnepnap előtti nagypénteken és nagyszombaton sportegyesületünk hagyományteremtő célzattal hívta életre, és rendezte meg első alkalommal a Húsvéti NAGY Gólvadászat elnevezésű kétnapos utánpótlás futball fiesztáját, ezzel színesítve a hosszú hétvége családi és sportprogramjait nem csak a környékünkön.

Október 23-ai tornánkat felülmúlva igyekeztünk még grandiózusabbra szervezni ezt az alkalmat – még több csapatot, egyesületet és kis lurkót megmozgatni az ünnep előtt, továbbá megmutatni azt, hogy a térségünkben is lehet nagy volumenű, országosan is elismert, nívós versenyt rendezni. 

A mögöttünk hagyott két napban, hét korosztályban: U7, U8, U9, U10, U11, U13 és leány U14 – reggeltől késő délutánig folytak a küzdelmek sporttelepünk center-, és edzőpályáján, ahol 29 egyesület, 65 csapatából közel 700 sportolója mérettette meg magát, és hasonló (de inkább több) számú szülő, szurkoló és érdeklődő látogatta meg rendezvényünket a péntek és szombat folyamán.

Ezeken a számunkra jelentős és fontos napokon szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk szinte a torna végeztéig. Sok színvonalas találkozót, parázs és kiélezett összecsapást, hatalmas csörtéket hozott mindkét nap, melynek a kilátogató szurkolók is örülhettek, hiszen nem lehetett unatkozni egy percig sem. A mezőnyt a hazai és környékbeli csapatokon kívül több nagy múltú, az utánpótlásképzésben magas színvonalat képviselő egyesület is színesítette. A teljesség igénye nélkül vendégeskedtek nálunk csapatok Szolnokról, Kecskemétről, Debrencenből, Gyöngyösről, Egerből; valamint több fővárosi egyesület is képviseltette magát kupánkon, köztük partneregyesületünk, az MTK Budapest is. Ezúton is köszönjük minden résztvevőnek, hogy elfogadta meghívásunkat és jelenlétével emelte a tornánk színvonalát.

A pénteki programot az U10-es korosztály versengése nyitotta, melyben 9 egyesület 10 csapata mérte össze erejét a tökéletes tavaszi időben. Hamar kiderült, hogy ebbe a korcsoportba nagyon jó minőséget képviselő gárdák érkeztek a sporttelepünkre és ennek megfelelően nagyszerű találkozókra került sor a végső összecsapásig, amit végül a Budapestről hozzánk érkezett, barátokból a tornára összeálló, Black Friday csapata nyert meg.

Az U10-es versengés helyezettjei:
I. Black Friday (Budapest)

II. II. kerület UFC (Budapest)
III. BVSC-Zugló (Budapest)

Délután már mindkét pályánkon folytak a küzdelmek folyamatosan. A center pályán az U8-as korosztály 10 csapata, míg edzőpályánkon az U13-as korcsoport 6 egyesülete csapott össze, hogy végül éremmel és kupával gazdagodva térhessen haza. Az U8-asok megmérettetése is nagyon nívósra sikeredett és igazán színes gárdák mérték össze tudásukat a füvön. Itt az első körös összecsapások után Arany és Ezüst ágon folytatták a hasonló erőket képviselő gárdák, melyek intenzív lebonyolítása után végül a DEAC csapata ért fel a dobogó első fokára, míg a második helyre a helyi JVSE kis lurkói értek oda, úgy hogy mindössze a győztes csapatot nem sikerült a torna alatt legyőzniük. Külön öröm, hogy ebben a korcsoportban a Legjobb kapusnak járó díjat is egyesületünk labdarúgója, Nagy Marcell zsebelhette be.

Az idősebbeknél mini bajnokságra került sor, ahol minden csapat megmérkőzött mindenkivel, így eldöntve ki a legjobb a pénteki délutánon közülük. A legtöbb pontot és a legmeggyőzőbb teljesítményt itt a jászárokszállási JVSE-Rosenberger nyújtotta, akik rajtcél győzelemmel teljesítették a tornát.

Az U8-as korcsoport helyezettjei:
I. DEAC (Debrecen)

II. Jászfényszaru VSE
III. Szolnoki MÁV UFC

Az U13-as torna helyezettjei:
I. JVSE-Rosenberger (Jászárokszállás)

II. Lurkó Focimánia FK (Szolnok)
III. Dabas-Gyón FC

Cikkünk 2. része ide kattintva olvasható el.

Comments (1)

  1. Sikeres tornarendezésen vagyunk túl | 2. rész – Jászfényszaru VSE

    […] 1. része ide kattintva olvasható […]

Leave a Reply