Sikeres tornarendezésen vagyunk túl | 2. rész

Szombat reggel rengeteg kis lurkó szállta meg sporttelepünket és reggeltől késő délutánig párhuzamosan a városi sporttelep mindkét pályáján folyt a játék.

Az U7-es korosztályban 17 csapat, három csoportban vetette bele magát a küzdelembe, melyen egyesületünk négy gárdával is szerepelt. Nagy büszkeség ez számunkra, hogy ilyen szép számban képviseltek minket legkisebb palántáink ismét! Az első körös találkozók után itt is Arany, Ezüst és Bronz ágon folytatódtak a küzdelmek, hogy minden gárda a saját szintjéhez legközelebb álló csapatokkal mérkőzhessen meg minél többször. A maratoni délelőtt végén, melyen 6 pályán zajlottak a küzdelmek, az Arany ág első helyét a Szolnoki MÁV UFC ’A’ csapata szerezte meg ellenállhatatlan játékával. Az Ezüst ágon a JVSE-Rosenberger,míg a Bronz ágon az SC Hírös-Ép ’B’ végzett az élen és vihetett haza 1-1 kupát a versengés végeztével.

A délelőtt folyamán a legkisebbekkel párhuzamosan az U11-es korosztály kergette a labdát. Itt a versengés igazán változatosra sikerült, rengeteg környékbeli indulóval és eltérő futballt képviselő csapattal zajlottak a küzdelmek két csoportban. Sok esetben igazán szoros találkozók alakultak ki, ahol nüanszok döntöttek hol az egyik, hol a másik gárda javára. Egy végig kiélezett döntőt követően, egyetlen gól döntötte el a kupa sorsát, melyet a Carvalho BLAUSE tudott megszerezni az Újpest FC-t legyőzve.

Az U7-es versengés helyezettjei:
I. Szolnoki MÁV UFC ’A’
II. Eger SE ’A’
III. Újpest FC

Az U11-es torna helyezettjei:
I. Carvalho BLAUSE (Budapest)
II. Újpest FC
III. Gyöngyösi AK

A délelőtti nagyüzem után sem volt megállás, hiszen épphogy befejeződtek az ottani küzdelmek, már érkeztek is az új csapatok, hogy megmérkőzhessenek a délutáni U9-es és lány U14-es tornákon. U9-es korcsoportban sajnálatunkra mindössze 6 nevező jött össze, bár panaszra így sem lehet oka senkinek a két napos felhozatal után, továbbá első alkalommal sikerült a hölgyeket is a programba venni, ahol végül 4 egyesület 6 csapata mérkőzött meg egymással, na meg a délutánra elromló időjárással. 

Itt is nagyszerű mérkőzéseket és egyéni teljesítményeket láthattak a lelkesen szurkoló szülők és hozzátartozók, akik az eső ellenére sem tántorodtak el a buzdítástól. Az U9-esek mini bajnokságának végén a Carvalho BLAUSE legényei örülhettek a legjobban, akik a nagyszerűen futballozó székesfehérvári Főnix Gold egyesületét előzték meg a két csapat egymás elleni mérkőzésén elért eredménynek köszönhetően. Egyesületünk lurkói a kissé álmoskás kezdés után végül a dobogó 3. fokára léphettek fel. Külön szeretnénk kiemelni és gratulálunk az egri lányok csapatának, akik bátran és nagyon szépen játszottak végig a fiúk között is!

Az U14-es lányok mezőnyében a jászberényi Tehetség SE ’A’ és ’B’ csapata vitte a prímet a délután folyamán, ahol végül a nagyobbak, vagyis az ’A’ jelű gárda ért fel a tabella legelejére. Jászfényszarui örömre is volt ok ebben a korosztályban is, bár önmagában már az is nagy öröm volt számunkra, hogy két alakulattal is képviselték egyesületünket a lányok, hiszen narancssárga hölgyeink végül a bronzérmet szerezhették meg és vele a 3. helyért járó kupát is.

Az U9-es korosztály helyezettjei:
I. Carvalho BLAUSE (Budapest)
II. Főnix Gold FC (Székesfehérvár)
III. Jászfényszaru VSE

Az U14-es leány verseny helyezettjei:
I. Tehetség SE ’A’
II. Tehetség SE ’B’
III. Jászfényszaru VSE Narancs

Helyezéstől függetlenül rengeteg kis bajnokkal és ügyes focistával találkoztunk az egész rendezvényünk alatt, akik egytől egyig bizonyították, hogy mennyire is szeretik ezt a sportágat, és mennyire keményen dolgoznak céljaiknak az elérésének érdekében. Szerencsére egyik nap sem láttunk szomorú szempárokat; mindenki széles mosollyal, vidáman távozott tőlünk, mi pedig bízunk benne, minél több mindenkivel találkozunk itt legközelebb is.

Összességében nagyszerű napokat tudhatunk magunk mögött, amire büszkén tekinthetünk vissza, hiszen igazi futball ünnepet sikerült varázsolnunk a Jászság kapujába, Jászfényszarura. Úgy érezzük, a torna elérte célját: a rengeteg ügyes hazai és vendég futballista nagyszerű tapasztalatokkal, élményekkel gazdagodva térhetett haza a fárasztó küzdelmek után.

Köszönjük mindenki segítségét:
Glonczi Rudolfnak az egész napos fotózást;
Liziczai Zsoltnak a hangosítást;
Kósa Ivánnak és családjának az egész napos aktív közreműködést;
Józsa Jánosnak és családjának a két napos segítségét;
– a játékvezetőknek a mérkőzések precíz lebonyolítását;
Vitányi Szabolcs elnök úrnak, Csizmarik Gyula alelnöknek és a sportegyesület többi elnökségi tagjának a díjátadásokban, valamint a csapatok étkeztetésében nyújtott segítségét.
Vitányi-Kovács Juditnak, Rusai Renátának, Víg Ildikónak, Horváth Lászlónak és Benedek Tamásnak, valamint a két nap alatt tevékeny minden szülői aktivistánknak a helyszíni segítséget és az éhes hasak megtömésében való segédkezést a büfében;
sportegyesületünk felnőtt és utánpótlás játékosainak és munkatársainak az egész napos fáradhatatlan robotolást;
– az elsősegélynyújtók, Fózer Tiborné Marika néni és Víg András ügyeletét.
Petróczy Miklósnak az ajándéktárgyakban nyújtott felajánlását, amivel színesíthettük a torna díjait;
– a nagykátai Galéria Nyomtatványnak a kitűnő minőségű és gyors szolgáltatást a torna díjainak beszerzésében és elkészítésében!

Igazi csapatmunka volt grandiózus rendezvényünk lebonyolítása, amelyért mérhetetlenül büszkék vagyunk minden JVSE családtagunkra. Reméljük, a jövőben is számíthatunk mindenki támogatására és segítségére a jó célok elérésének érdekében.

Cikkünk 1. része ide kattintva olvasható el.

Comments (1)

  1. Sikeres tornarendezésen vagyunk túl | 1. rész – Jászfényszaru VSE

    […] 2. része ide kattintva olvasható […]

Leave a Reply