Gyermeknapi nemzetközi utánpótlás tornán jártunk Debrecenben

Május utolsó vasárnapján Gyermeknapi Nemzetközi Utánpótlás Tornán járt két brigádunk is a Debreceni Labdarúgó Akadémia meghívására.
U8-as és U7-es korosztályunk is egy pazar és színvonalas rendezvényen vehetett részt, ahol mindkét korcsoportban 20-20 csapat versengett a nap folyamán, ahol a kisebbek is már 4+1-ben adhattak számot az egész éves munkájukból.

A torna nevezői között nem csak magyar csapatok voltak megtalálhatóak, hanem érkeztek alakulatok Romániából, Ukrajnából, valamint Szlovákiából is, de a hazai egyesületek is az ország különböző részeiről érkeztek Debrecenbe az impozáns Pallagi Sportkomplexumba.

U8-as srácaink a C jelű csoportba kaptak besorolást, ahol velünk együtt szerepeltek még a Nyíregyházi Spartacus, az erdélyi MSE Marosvásárhely, az ukrán Ungvár és a román CFR Cluj Fehér korosztályos csapatai is. Végül szoros csatában csoportunk második helyén végeztünk, mindössze 1 rúgott góllal lemaradva az első helyről, így a folytatásban már a negyeddöntőben a nagyszerű erőkből álló CFR Cluj bordó együttesével kellett megmérkőzni. A találkozó döntetlennel ért véget, majd a büntető rúgások után mi örülhettünk a továbbjutásnak. Az elődöntőben a hazai Debreceni VSC fehér alakulatával mérkőztünk meg, ahol az utolsó sípig kiélezett csatában sajnos végül 1 góllal alulmaradtunk, így készülhettünk a bronzmérkőzésre. A 3. helyért a szlovák FC Kosice gárdájával kellett felvennünk a versenyt, ahol végül viszonylag simán sikerült megszerezni a bronzérmet csapatunknak!

Az U8-as torna végeredménye
I. ACS Târgu Mureş – Marosvásárhely Fehér
II. DVSC Labdarúgó Akadémia Fehér
III. JÁSZFÉNYSZARU VSE

A torna legjobb játékosát is tőlünk választották Vitányi Dávid személyében!


Fotó: Tarr Gergely


 

U7-es palántáink a D jelű ötösbe lettek sorolva, ahol ellenfeleink a csoportküzdelmek alatt a DEAC, a Nyíregyháza Spartacus, az erdélyi MSE Marosvásárhely és az ukrán Ungvár kék együttesei voltak. A csoport találkozók alatt nagyon magabiztosan teljesítettek lurkóink, akik csak az utolsó mérkőzésen az Ungvár ellen izzadtak meg, de végül 100%-os teljesítménnyel végeztek csoportjuk élén. A negyeddöntőben a RAFC egyesületével találkoztunk, ahol ismételten nagy arányú győzelemmel jutottunk tovább az elődöntőbe, ahol a hazai Debreceni VSC fehér csapatát győztük le. Ez azt is jelentette, hogy nagyon nagy menetelésben minden meccsét megnyerve jutott kis csapatunk a döntőbe, ahol a csoportunkból ismerős, ungvári csapattal találtuk ismételten szemben magunkat. Ezúttal az ukránok sokkal harapósabbak voltak és jobban akarták a sikert, mint mi, így be kellett érnünk az ezüst éremmel.

Az U7-es torna végeredménye
I. Ungvár Kék
II. JÁSZFÉNYSZARU VSE
III. Monori SE

A torna legjobb játékosának díja ebben a korcsoportban is hozzánk került, melyet Kovács Botond érdemelt ki!

 

Értékelés: Nyilatkozat
Edző: Tarr Gergely

Köszönjük a DVSC és természetesen Oláh János barátom meghívását erre a nagyszerűen megszervezett és igazán színvonalas rendezvényre. Nagyszerű tapasztalatokkal gazdagodva és nem mellesleg értékes játékpercekkel, nemzetközi meccsekkel a lábakban térhettünk haza Debrecenből. Büszkék vagyunk a srácainkra és mindkét csapatunkra, szuperül teljesítettek a nap folyamán, eredményesen és ami ennél is fontosabb szépen játszva futballoztak az egész torna alatt. Ismét nagy büszkeséget tudtunk szerezni kis városunknak és közösségünknek egyaránt!

Gratulálunk játékosainknak és csapatainknak ezekhez a nagyszerű eredményekhez!

Hajrá, JVSE!

 

Utánpótlás labdarúgás  |  2023 06 17  |  15.05

Leave a Reply