Szent István-napi UP Torna – 2023

Egyesületünk első ízben tudta megrendezni szezonindító felkészülési tornáját államalapításunk alkalmából, augusztus 19-én.

Az eredeti tervekhez képest, végül három korcsoportban, U9, U11 és U12, sikerült minőségi versenyzési lehetőséget biztosítani az arra nyitott és érdeklődő csapatok számára, szem előtt tartva a felkészülési időszakban legfontosabb minél magasabb számú játékperceket a játékosok és csapatok részére.

A kilátogató szülők, hozzátartozók és nézők egész nap folyamán igazán izgalmas, sokszor a végletekig kiélezett és szoros párharcokat, rengeteg szép megoldást és gólt láthattak az ifjú kis focistapalánták előadásában.

Az U9-es korosztályban végül 7 csapat indult, köztük egyesületünk U8-as és U9-es gárdáival, ahol mindenki megmérkőzött mindenkivel, így eldöntve, hogy a nyár első kupáit kik emelhetik majd a magasba. Az indulók között köszönthettük az FC Hatvan, az Eger SE, a Mezőkövesd Zsóry és a kecskeméti SC Hírös-ÉP csapatait.

A torna végeredménye:
I. FC Hatvan U9
II. Eger SE U9
III. Jászfényszaru VSE U9
IV. Jászfényszaru VSE U8

A torna gólkirálya: Szládik Milán /FC Hatvan/
A korosztály legjobb játékosa: Menyhárt Tamás /Eger SE/
A torna legjobb U8-as játékosa: Lukács Marcell /Eger SE U8/
A legjobb kapus: Ács Dávid /JVSE U8/
A legjobb hazai játékos: Hornyák Nimród /JVSE U9/

 

Center pályánkon a kisebbek megmérettetéseivel párhuzamosan zajlottak az U11-es küzdelmek is két pályán. Ebben a korcsoportban hat alakulat csapott össze egymással egy minibajnokság keretein belül. Az U11-esek között versenyzett az Eger SE két csapata, a budapesti RAFC, a Carvalho BLAUSE és egyesületünk két alakulata. A torna az első helyezett kivételével nagyon szoros és izgalmas csatát hozott, ahol végül a dobogó többi fokáért körbeverés történt az érintettek között, így csak gólkülönbséggel dőltek el az érmes helyezések.

A torna végeredménye:
I. Eger SE U11
II. Eger SE U10
III. Carvalho BLAUSE
IV. Jászfényszaru VSE Kék

A torna gólkirálya: Szabó Zente /Eger SE U10/
A korosztály legjobb játékosa: Schmahel Gergő /Carvalho BLAUSE/
A torna legjobb U10-es játékosa: Kun Levente /Eger SE U10/
A legjobb kapus: Bertók Bernát /Eger SE U11/
A legjobb hazai játékos: Prepok Máté /JVSE Fehér/

 

A legidősebbek, az U12-esek, megmérettetései edzőpályánkon zajlottak 3/4 pályán. Az ide jelentkező négy gárda két körben csapott össze egymással a dobogós helyezésekért. Itt sok esetben egy-egy párharcot csak egyetlen gól döntött el, így végig szoros küzdelmek zajlottak a nap végéig. Az itteni indulók között üdvözölhettük saját csapatunk mellett, az Eger SE, a Péceli SSE és az Abonyi KID FC korosztályos alakulatait. A küzdelmek zárásával, hogy senki ne menjen haza üres kézzel, így végül a negyedik helyen végzett gárdának is éremmel kedveskedtünk.

 

A torna végeredménye:
I. Eger SE
II. Abonyi KID FC
III. Jászfényszaru VSE
IV. Péceli SSE

A torna gólkirálya: Horváth Ádám /Eger SE/
A korosztály legjobb játékosa: Oláh Bálint /Pécel/
A legjobb kapus: Szabó Botond /Abony/
A legjobb hazai játékos: Bácsics József Márkó

Köszönjük szépen minden résztvevő egyesületnek, hogy részesei voltak felkészülési tornánknak és reméljük mindenki jól érezte magát, jó szájízzel tért haza tőlünk, valamint találkozunk a jövőben is jászfényszarui tornáink alkalmával.

További jó felkészülést és sikeres évadot kívánunk mindenki számára!

 

(Fotók és szöveg: Tarr Gergely)

Utánpótlás labdarúgás  |  2023 08 30  |  17.35

Leave a Reply