U10: Kezdetét vette a Kölyökliga sorozat

Múlt vasárnap kezdetét vette a Kölyökliga sorozata U10-es alakulatunk számára is.
Idén először versenyzik csapatunk ebben a korosztályban, ezzel pedig az aktuális évadban 3 különböző korcsoportban is jelen vagyunk az országos sorozatban.


fotó: Tarr Gergely


U10 Kölyökliga, A csoport, 1. forduló
JVSE – Újpest FC 5:2

Vác VLSE – JVSE 4:3

 


fotó: Tarr Gergely


Tarr Gergely, UP szakmai vezetőnk foglalta össze az első nap látottakat:

Vegyes érzéseim vannak az első U10-es fordulónk kapcsán. Érzésem szerint mind a két ellenfelünknél messze jobb gárdánk van egyéni és csapat szinten is, amit nem tudtunk egyértelműen megmutatni az aktuális mérkőzéseinken.
Az első mérkőzést is gyenge tempóban, dekoncentráltan és a valós tudásunk alatt indítottuk, kevés hasznos megoldással, a játékban is hajmeresztő dolgokkal. A félidő után itt sikerült változtatnunk, megrázta magát a brigád és a félidő elejétől a végéig mutatott valamit mindabból, amit tudnak és bennük van. Voltak ötletek, szépen felépített és végig vitt akciók, szép gólok. Sajnos a második találkozót ismét ott kezdtük, ahol az elsőt. Még egy szerencsés góllal az elején szorossá tudtuk tenni az eredményt, de érthetetlenebbnél érthetetlenebb dolgokat csináltunk a pályán, nem funkcionáltunk egységesen, teljesen szétesett játékot mutattunk.
A második mérkőzésünk egyetlen pozitívuma számomra, hogy 3:1 után sem törtünk össze. A végére ismét mutattunk valamit a szebbik arcunkból, aminek köszönhetően visszahoztuk a találkozót, viszont az utolsó percben ismét egy sajnálatos, ki nem kényszerített hiba után ajándékoztunk gólt ellenfelünknek. Egyszerűen egyelőre nem értjük, hogy miért nem tudjuk állandósítani a jó periódusokat, miért nem játsszuk azt, amit edzéseken sulykolunk és csak fel-felvillanva, nagyon rövid időre mutatjuk meg a valódi potenciálját a brigádnak. Keressük a válaszokat és remélhetőleg a következő fordulóra tudunk javulni és előrelépni.

Utánpótlás labdarúgás  |  2022 09 14  |  10.35

Leave a Reply