U11: 4. HELY A XIX. DÉL-ZSELIC UTÁNPÓTLÁS KUPÁN

Január 20-21-i hétvégéjén U10-U11-es alakulataink szinte teljes létszámban, a lelkes szurkoló szülőkkel együtt idén is Szigetvár felé vették az irányt.

A tavalyi év után ismét nagy kontingens kerekedett útra egyesületünkből a több mint 300 kilométerre fekvő Szigetvár felé, hogy az ottani barátaink meghívásának eleget téve részt vegyen a két napos, XIX. Dél-Zselic Nemzetközi Utánpótlás Kupa U11-es versengésén. A hazai alakulatok mellett horvát csapatok színesítették az idei kiírásban 22 indulóból álló mezőnyt, ahol mi két csapattal is képviseltettük magunkat.

Mindkét alakulatunk 4 fős csoportba került beosztásra, melyek közül először “fehér” gárdánk lépett pályára, őket késő délután követte “kék” együttesünk. 

IV. csoport mérkőzései:
Szekszárdi UFC “sárga” – Jászfényszaru VSE “fehér” 5:0
Jászfényszaru VSE “fehér” – Siklósi FC 0:7

Pécsi MFC U10 – Jászfényszaru VSE “fehér” 7:0

V. csoport mérkőzései:
Budatétény SE – Jászfényszaru VSE “kék” 2:4
Jászfényszaru VSE “kék” – FC Barcs 9:0

Pécsi EAC – Jászfényszaru VSE “kék” 0:3

Fehér csapatunk csoportja utolsó helyén végezve került a Vigasz Kupa ágára, míg kék gárdánk maximális pontszámot gyűjtve a csoportja első helyét megszerezve várhatta a vasárnapi folytatást.

Fehér csapatunk: Kovács Ferdinánd, Rezes Gergő, Szalontai Noel, Mezei Zsolt, Völgyi Zoltán, Knoll Krisztián, Mezei Gerda, Molnár Bátor.

A szombati eredmények után másnap a Vigaszág küzdelmeivel valamint a Középdöntőkkel folytatódott a Dél-Zselic Kupa.

A szervezők a Vigasz Kupa ágán négy hármast alakítottak ki, míg a középdöntőbe jutott egyesületek két ötös csoportba kerültek besorolásra, ahol az elért eredményeinknek megfelelően játszhatták le később a helyosztókat. 

Vigasz Kupa “D” csoport mérkőzései:
FC Barcs – Jászfényszaru VSE “fehér” 1:0
Jászfényszaru VSE “fehér” – Csepeli HC ’94 SE 0:4

Fehér csapatunk a hármas utolsó helyén végzett, így számukra a hétvége megmérettetései ezen a ponton véget értek. 

Középdöntő “F” csoport mérkőzései:
HR Rent Kozármisleny U11 – Jászfényszaru VSE “kék” 4:2
Pécsi MFC U10 – Jászfényszaru VSE “kék” 2:5
Pécsi MFC U11 – Jászfényszaru VSE “kék” 1:3
Szekszárdi UFC “sárga” – Jászfényszaru VSE “kék” 0:1

Kék együttesünk mindössze egy mérkőzést elveszítve teljesítette a középdöntő küzdelmeit, melyben csoportunkban körbeverések okán a gólkülönbségek döntöttek. Végül ebben mindössze egy góllal alulmaradtunk, így az “F” jelű ötös második helyét szereztük meg, aminek köszönhetően várhattuk a bronzcsatát.

Kék csapatunk: Prepok Máté, Antal William, Czakó Erik, Dóczi Dániel, Nagy Milos, Vitányi Dávid, Járadi Benedek (TSE).

A késő délután kezdődő bronzmérkőzésen ellenfelünk a másik csoport második helyén végzett HR Rent Kozármisleny U10-es alakulata volt.

Az utolsó pillanatokig úgy festett, hogy a rendes játékidő nem fog döntést hozni és jöhetnek a büntetők, aztán az utolsó másodpercekben egy sajnálatos utolsó emberes labdaeladás megpecsételte sorsunkat. Hibánkat a ‘mislenyi egyesület könyörtelenül kihasználta, így eldöntve a találkozót és vele a bronzérem sorsát.

Bronzmérkőzés:
HR Rent Kozármisleny U10 – Jászfényszaru VSE “kék” 2:1

Együttesünk így a 22 csapatos viadal előkelő 4. helyét szerezte meg, mindössze két vereséggel abszolválva az egész hétvégét. 

Külön öröm számunkra, hogy a torna legjobb kapusának vendég játékosunkat, Járadi Benedeket (TSE) választották a szervezők.

Értékelés: Nyilatkozat
Edző: Kirják Sándor

Egyesületünk második, személyem pedig első alkalommal vett részt a szigetvári kupán. Biztosan mondhatom a Dunántúl legnagyobb téli tornája, mind nívójában, mind pedig szervezésben. A megmérettetésen két csapattal indultunk. Öröm számunkra, hogy a fiatalabb összeszokatlanabb “fehér” brigádunknak megfelelő mennyiségű, minőségű játékpercet tudtunk biztosítani egy ilyen tornán. Az eredményeket leszámítva elégedett vagyok velük. A csapat többsége odatette magát, láttam a szemekben a küzdeni akarást. Azt kértem a csapattól, hogy legyen tartásuk. Ezt teljesítették. Második “kék” alakulatunkat próbáltam úgy összeállítani, hogy akár esélyes is lehessen egy jobb eredmény elérésére. Ezt az esélyt ők is felismerték és ennek szellemében csoportelsőként jutottunk tovább a vasárnapi küzdelmekbe, ahol a lehető legnehezebb csoportba kerültünk. A vasárnapot és egyben a csoportot vereséggel indítottuk, amit saját magamnak rónék fel, ugyanis gyorsan 2-0-ás előnyre tettünk szert, emiatt pedig későn ismertem fel, hogy az ellenfél mire játszik, amivel meg is tudták fordítani az eredményt. A továbbiakban változtattunk és meg is nyertük mind a három hátralévő mérkőzésünket, végül ez rosszabb gólaránnyal (1 góllal lemaradva) ”csak” a középdöntős csoportunk második helyére volt elég. A bronzmeccsen gyorsan vezetést szereztünk, irányítottunk, majd a mérkőzés felére elfogytunk és sajnos fordított az ellenfél. Úgy gondolom a látottak alapján lehetett volna ebben sokkal több is, de a negyedik hely is szép, annak tükrében, hogy milyen csapatokat utasítottunk magunk mögé. Továbbá nagy öröm számomra, hogy a torna legjobb kapusát is egyesületünk adhatta. Köszönöm a szülőknek a szurkolást, valamint azt hogy bevállalták ezt a nagy utazást. Remélem ez mindannyiunknak egy remek élmény volt. Büszke vagyok a gyerkőceimre.

Gratulálunk mindenkinek és köszönjük, hogy ismét büszkévé tettetek minket! Hajrá JVSE!

Leave a Reply