U7-U8-U9: EGY 1., EGY 3. ÉS EGY 5. HELYEZÉS A XV. GALGA KUPÁN

November 25-én, szombaton U7-es, U8-as és U9-es csapataink Kartalra utaztak, hogy részt vegyenek a XV. Galga Kupán.
Az egész napot felölelő rendezvénysorozaton idén, már harmadik alkalommal vettek részt csapataink.

A napot az U7-es apróságok indították, ahol a részt vevő 12 csapatot két különálló csoportra osztottak a szervezők. Brigádunk az erősebbnek tekinthető Smaragd Ligába került besorolásra, ahol az Újpesttel, a Göddel, a Nagykátával, a Gödöllővel és a Pécellel kellett megmérkőznünk.

Mérkőzéseink:
Újpest FC – Jászfényszaru VSE 4:2
Péceli SSE – Jászfényszaru VSE 4:4

Nagykáta SE – Jászfényszaru VSE 2:4
Gödi SE Kék – Jászfényszaru VSE 3:0
Gödöllői SK – Jászfényszaru VSE 4:0

Csapatunk ezen a napon mindössze 1 győzelmet és 1 döntetlent tudott felmutatni, így a Smaragd Liga 5. helyéért játszhattak lurkóink.

5. helyért:
Jászfényszaru VSE – Nagykáta SE 5:2

U7-es alakulatunk, így a hat csapatos minitorna 5. helyén végzett.

A torna végeredménye:
I. Gödi SE Kék

II. Gödöllői SK 
III. Újpest FC

A csapat tagjai voltak: Szalontai Ábel, Völgyi Gergő, Lukács Botond, Peregi Dominik.

A legkisebbek után az U8-as korosztály megmérettetése vette kezdetét. Az előző szisztémát követve a torna szervezői itt is két külön csoportra osztották az induló 12 csapatot, mely beosztás alapján ismét az erősebb hatosba kerültünk. A Smaragd Liga küzdelmei alatt összecsaptunk az Ikarus BSE két gárdájával, a Mészöly Focisulival, az Újpesttel, valamint az Eger SE korosztályos alakulatával is. Igazán kiegyenlített összecsapásokat hozott a torna, melyen sokszor nüanszok döntöttek csak hol az egyik, hol a másik fél javára, így a végéig izgalmasan alakult a csoport.

Mérkőzéseink:
Ikarus BSE Piros – Jászfényszaru VSE 2:1
Mészöly Focisuli – Jászfényszaru VSE 0:0

Jászfényszaru VSE – Újpest FC 2:1
Eger SE – Jászfényszaru VSE 0:2
Jászfényszaru VSE – Ikarus BSE Kék 3:2

A torna végeredménye:
I. Mészöly Focisuli 

II. Ikarus BSE Piros 
III. JÁSZFÉNYSZARU VSE

A torna legjobb kapusát csapatunk adhatta Ács Dávid személyében.

A csapat tagjai voltak: Lőrinc Balázs, Rezes Máté, Barna János, Csikós Dominik, Kovács Botond, Ács Dávid, Mok Benjamin, Bagi Levente.

Délutántól estéig az U9-es korcsoporté volt a parkett. Itt 7 csapat indult a megmérettetésen, így mindenki mindenkivel játszott egy mérkőzést, hogy a végén kialakuljon a minibajnokság végeredménye. Csapatunk egyetlen mérkőzést leszámítva mindvégig nagyon magabiztosan teljesített, viszont az apró botlásnak köszönhetően az utolsó találkozónk igazi döntőként funkcionált a Mészöly együttese ellen, akiket nagy csatában végül sikerült legyőzni és így zsinórban harmadik éve megszerezni az első helyért járó trófeát a korosztályban.

Mérkőzéseink:
FC Hatvan Kék – Jászfényszaru VSE 0:4
Jászfényszaru VSE – VS Dunakeszi 2:1

Jászfényszaru VSE – Erdőkertes SE 6:0
Dunakanyar RUFC – Jászfényszaru VSE 1:1
Jászfényszaru VSE – FC Hatvan Sárga 5:1
Jászfényszaru VSE – Mészöly Focisuli 2:1

A torna végeredménye:
I. JÁSZFÉNYSZARU VSE 

II. Mészöly Focisuli
III. Dunakanyar RUFC

A csapat tagjai voltak: Peregi Szabolcs, Kovács Botond, Molnár Péter, Dudás Dominik, Ballagó Alex, Hurubán Áron, Barna János, Szládik Milán, Kolozs Nimród.

Értékelés: Nyilatkozat
Edző: Tarr Gergely

“Legkisebbjeink egész nap szinte végig kissé enerváltan mozogtak. Hiányzott a kellő lendület, harciasság és koncentráltság mind a befejezések, mind pedig a védekező feladatok terén. Főként az első két találkozót rontottuk el és aludtunk bele nagyon a nap indításába, volt már ennél jobb napunk is.
U8-asaink hasonlóan indultak, mint a kicsik. Első és második találkozóinkon nem pörögtünk még a megfelelő hőfokon és ez meglátszott a befejezéseinkben, valamint a játékunk képében is. Az első mérkőzésen mi szereztük meg a vezetést, majd 2 perc alatt két gólt ajándékoztunk az Ikarusnak, míg a második összecsapáson többször is meg volt az alkalmunk, hogy betaláljunk, de ezeket rendre elpuskáztuk, elkapkodtuk. Az utolsó meccsen meg volt még az esélyünk akár a második hely megszerzésére is, de ismét buta hibákat vétettünk hátul, aminek köszönhetően 2 gólos hátrányba is kerültünk. Utána nagyszerű feltámadást produkáltunk és az utolsó három percben 3 találatot jegyeztünk, viszont ez már kevés volt és gólkülönbségben 1 góllal lemaradtunk az ezüstről. Összességében egy igen kiegyenlített mezőnyben, jó csapatokkal játszhattunk itt, de bőven maradt bennem hiányérzet a teljesítményünk után.
Nap zárásaként az U9-eseink léptek pályára, akik tornája 1 órás csúszással ért véget. Itt kissé lazább mezőny jött össze, aminek személy szerint annyira nem örültem. Magabiztosan játszottunk és teljesítettünk végig, bár kevés megfelelő ellenállással találkoztunk. A megmérettetések felére kicsit be is szunnyadtunk, aminek egy nem várt döntetlen lett a vége, így tudtuk, hogy az addig hibátlan Mészölyös legények ellen kell egy döntőt megvívnunk. Kissé idegesen játszottunk, de végül sikerült a győzelem, valamint a kapuban és hátul is elég stabil lábakon álltunk az utolsó összecsapásunkon. Megérdemelten sikerült immár zsinórban harmadik éve megnyerni a tornát.”

Leave a Reply