U8: a Debreceni VSC nemzetközi tornáján jártunk

Március 12-én U7-es és U8-as csapataink Debrecen felé vették az utat, hogy részt vegyenek a DVSC 121. születésnapjára szervezett nemzetközi utánpótlás gyerektornákon, melyeknek az impozáns Pallagi komplexum adott otthont.

Mindkét korcsoportban 16 induló versenyzett 4 darab 4 fős csoportban, így összesen 32 csapat közel 300 fős gyereksereggel vágott neki a délelőttnek, ahol újdonság volt még, hogy az U7-es korcsoport is 4+1-ben, 3×2-es kapukra versenyzett, akárcsak a nagyobbak.

A tornát a DVSC Labdarúgó Akadémia szakmai vezetője és a DVSC felnőtt csapatának edzőlegendája, Herceg András nyitotta meg néhány gondolattal a fiatalok és a szülők irányába, majd ezután a focié volt a főszerep a nap hátralévő részében.

U8-as csapatunk a “C” jelű csoportba kapott besorolást, ahol a csoporttalálkozók alatt megmérkőzhettünk a Kisvárda, a Juniorul Kolozsvár és Szeghalom gárdáival a továbbjutás reményében.

U8-as csoportmérkőzések:
Jászfényszaru VSE – Szeghalom 3:1
Kisvárda LA – Jászfényszaru VSE 4:0
Juniorul Kolozsvár – Jászfényszaru VSE 0:7

A csoportunk 2. helyén jutottunk tovább, így tudtuk, hogy egy csoportelső vár majd ránk a folytatásban.

Negyeddöntő:
Jászfényszaru VSE – DVSC LA Fehér 1:2

5-7. helyért:
DVSC LA Piros – Jászfényszaru VSE 2:0

7. helyért:
MSE (Marosvásárhely) – Jászfényszaru VSE 2:3

Együttesünk végül a 16 csapatos versengés 7. helyét szerezte meg egy igen nívós mezőnyben.

 


Fotó: Tarr Gergely  |  A csapat tagjai voltak: Dudás Dominik, Hornyák Nimród, Ballagó Alex, Kolozs Nimród, Peregi Szabolcs, Molnár Péter, Szládik Milán, Fejes Gergely, Papp Balázs


 

Értékelés: Nyilatkozat
Edző: Tarr Gergely

Sajnos mivel az U7-eseink és a nagyobbak mérkőzései szinte a teljes nap folyamán egybefolytak, így keveset láthattam a csapatból a napi teljesítményükből, így a megbízott felügyelőink beszámolóját próbálom összegezni. A tornára ebben a korosztályban sajnos sok hiányzóval kellett számolnunk. Voltak betegeink, volt aki nemzetközi horvát tornán vendégszerepelt partneregyesületünkben és most a kisebbektől sem tudtunk felfelé játszatni, így ezúton is köszönöm az FC Hatvan legényeinek a szíves beugrást, valamint Márkus Tamás kollégám segítségét, hogy végül ne egy karcsú kerettel kelljen megérkeznünk Debrecenbe. A csoportmeccsek és a nap folyamán azért érződött az összecsiszoltság hiánya, valamint a helyzet-kihasználásunk is nem a legjobban alakult több találkozón is. Rengeteg kapufa jellemezte összecsapásainkat a mi részünkről, melyek ezúttal szinte minden esetben nem minket, hanem aktuális ellenfeleinket segítették. Mindkét debreceni alakulat ellen nagyszerű találkozókat játszottunk, ahol összességében játékban sikerült is nagyszerűen teljesítenünk, viszont a kapu előtti megabiztosság minden alkalommal a hazaiak javára billentette a mérleg nyelvét. Az utolsó mérkőzésünkön pedig óriási dicséret illeti a fiúkat a hatalmas küzdőszellemért és fordításért, aminek köszönhetően 2:0-ás hátrányból sikerült felállni és végül megszerezni a győzelmet, vele az előkelő 7. helyezést. Az elmondottak alapján mindenképpen hatalmas eredmény, hogy a hiányzóink ellenére is nagyon jó meccseket tudtunk játszani, partiban voltunk ellenfeleinkkel, valamint örülök, hogy újabb nemzetközi tapasztalatokkal is bővülhettek labdarúgóink. Köszönöm Ballagó Sándor és Hornyák Csaba megbízott felügyelőink segítségét a nap folyamán.

U7-eseink szerepléséről szóló összefoglalónk ide kattintva olvasható el.

Utánpótlás labdarúgás  |  2023 03 17  |  16.00

Leave a Reply