U8: EZÜSTÉREM A PARTNEREGYESÜLETEK TORNÁJÁN

Szombat kora délután rendezték a Salgótarjáni úton az MTK partneregyesületi tornák utolsó őszi fordulóját, melyen az U8-as korcsoporton volt a sor.

 

Nagyszerű őszi napsütéses időben került sor a 2016-os korosztály rendezvényére. Az U8-as csapatok versenyére az előzetesen várthoz képest sajnos egyel kevesebb egyesület érkezett meg, így 9 gárda küzdött meg egymással a délután folyamán. Ezen az alkalmon jelen volt a házigazda MTK Budapest U8-as alakulatának egy része, valamint a Balassagyarmat, a Gödöllő, a Dunakeszi, a Maglód, az ASI DSE, a Halásztelek és a Budakalász korosztályos gárdái is.

Csapatunk az ‘A’ jelű ötösbe került besorolásra, ahol sajnos a Pécel távolmaradása miatt egyel kevesebb mérkőzés szerepelt a sorsolásban, mely lyukat a másik csoportban szereplő Budakalász U8-U9-es brigádja ellen vívott edzőmérkőzéssel pótoltunk. Köszönet érte a budakalásziaknak.
Szuperül indult számunkra a torna, rögtön nagyon magabiztos teljesítménnyel sikerült legyőznünk partneregyesületünket, viszont a nap további részében fokozatosan esett vissza produkciónk és egyre döcögősebben vettük a mérkőzéseket. Egy döntetlennel és két győzelemmel végül csonka csoportunk első helyén végezve léptünk tovább az elődöntőbe, ahol a gödöllői bikákkal találtuk szemben magunkat. A találkozó alatt nem a legszebb arcunkat mutatva, de gólokat szerezve tudtunk továbblépni. A döntőben a csoportmérkőzések után ismét a Dunakeszi gárdájával mérkőztünk meg, mely találkozó inkább a küzdésről szólt mindkét oldalról, majd végződött ismét döntetlennel. A szétlövés után csapatunk büntetőkkel alulmaradva a torna második helyét szerezte meg, első helyen a Dunakeszi végzett, míg a dobogó harmadik fokára a Budakalász U8-U9-es vegyes alakulata ért fel.

Csoportmérkőzések:

JVSE – MTK U8 3:0
VS Dunakeszi – JVSE 1:1
Balassagyarmat – JVSE 0:2

Elődöntő:

JVSE – Gödöllői SK 3:1

Döntő:

JVSE – VS Dunakeszi 0:0 Büntetők után: 4:5

A csapat tagjai voltak: Kovács Botond, Csikós Dominik, Bagi Levente, Lőrinc Balázs, Mok Benjamin, Ács Dávid, Barna János.

Ezúttal is örülhettünk külön kiemelésnek, ugyanis a torna legjobb kapusának Ács Dávidot választották meg!

Gratulálunk fiúk az újabb érmes záráshoz!

Értékelés: Nyilatkozat
Edző: Tarr Gergely

“Nagyszerű első mérkőzést produkáltunk, majd látványosan visszaesett teljesítményünk a hátralévő találkozókra. A gépezet és a játék egyre döcögősebb és lassabb, enerváltabb lett részünkről és hiányzott belőle a megfelelő átütőerő. Sokszor csak sétálgattunk egy-egy szituációnál, a labdavesztések után elmaradtak az azonnali visszatámadások és a támadásainknál is kevés segítséget nyújtottunk egymásnak, inkább csak szurkoltunk társunknak, hogy egyedül oldja meg. A döntőben küzdelmes és parázs csatát vívtunk a Dunakeszi csapatával, ahol nagyon meleg pillanatokat okoztunk saját magunknak a rengeteg ki nem kényszerített hibánknak köszönhetően. Az ezüstéremnek örülünk, de a pályán látottaknak és mostani játékunknak már kevésbé. Nem igazán funkcionáltunk most játékban és csapatként, inkább az egyéni kvalitások domborodtak a találkozók során.”

Leave a Reply