U8-U11: A FŐNIX GOLD FC KUPÁJÁN JÁRTUNK

December 9-10-i hétvégén két korosztályban is Székesfehérvárra látogattunk, hogy első ízben vegyünk részt a Főnix Kupán.

Idén első alkalommal kaptak meghívást csapataink a Főnix Gold FC egyesületétől, ezért mindenképpen szerettük volna megragadni az alkalmat és ellátogatni Szoboszlai Dominik nevelőklubjához. Ez úton is köszönjük szépen az invitálást és a lehetőséget.

Szombaton reggel rajtolt a 2016-os korcsoport versenye. Itt 14 csapat nevezését fogadták el a rendezők, mely együttesek két csoportra bontva indították a napot. A torna érdekessége volt, hogy palánkos pályákon zajlottak a küzdelmek, így a labda szinte alig volt játékon kívül, végig intenzív találkozók vártak a lurkókra. Sajnos a torna hetében realizálódott, hogy több játékosunk sem tud jelen lenni majd, így hiányzóink pótlására segítséget kértünk partneregyesületünktől, az MTK Budapesttől, hogy megfelelő létszámban tudjunk részt venni a megmérettetéseken. Nagyon szépen köszönjük a nyitottságot és a kisegítést a kék-fehéreknek, valamint az U8-as csapatuk szakmai stábjának, akiknek jóvoltából ezen az alkalmon lurkóink is MTK-s mezbe bújhattak.

Csoportmérkőzéseink:
Jászfényszaru VSE – Loki Focisuli 2:1
Jászfényszaru VSE – Pécsi MFC 1:8

Főnix Gold FC – Jászfényszaru VSE 4:1
FTC – Jászfényszaru VSE 7:1
RAFC – Jászfényszaru VSE 2:3
III. kerületi TVE Kék – Jászfényszaru VSE 2:4

Eredményeinknek köszönhetően végül a csoportunk 4. helyét sikerült megszerezni, ami azt jelentette, hogy bejutottunk a délutáni helyosztó mérkőzésekre, így várt még ránk két további összecsapás.

V-VIII. helyekért:
Jászfényszaru VSE – Mészöly Focisuli 1:2

VII. helyért:
Jászfényszaru VSE – Főnix Gold FC 0:3

JVSE-MTK vegyes brigádunk így a 14 résztvevőből a 8. helyen végzett a nap végén.

A torna végeredménye:
I. Ferencvárosi TC

II. III. kerületi TVE Fehér
III. MTK Budapest

Értékelés: Nyilatkozat
Edző: Tarr Gergely

“Nagy örömünkre szolgált a meghívás, amin sokat gondolkodnunk sem kellett. A Főnixes kollégák közül többel is az elmúlt évek alatt jó kapcsolataink alakultak ki, így vártuk, hogy megnézhessük ők milyen körülmények között végzik a munkájukat. Sajnálatosan a torna hetében derült ki, hogy srácaink közül többen sem tudnak eljönni velünk erre a megmérettetésre, így végül MTK-s barátainktól kértem segítséget, hogy a létszámunkat ki tudjuk egészíteni, ugyanis nem szerettünk volna visszalépni ezzel kellemetlen helyzetbe hozva a szervezőket és a többi csapatot. Nagyon köszönöm Schrötter Lászlónak és Dósa Attilának, valamint az MTK-s legényeknek, szülőknek, hogy azonnal nyitottan fogadták a dolgot és kisegítettek bennünket ezen a napon.
Ismerve az előjeleket célunk nem volt más, mint élvezni a játékot és a számunkra furcsa palánkos környezetet, továbbá megpróbálni kimaxolni a napot, azzal, hogy plusz két mérkőzésen még szerepelhessünk. A torna egésze alatt megéreztük kapusunk hiányát, a palánkos körülményekhez is nagyon lassan alkalmazkodtunk, sőt teljesen nem is sikerült, az ezáltal intenzívebb mérkőzések pedig nagy erőpróba elé állítottak bennünket. Ettől függetlenül a srácok nagyot küzdöttek minden találkozón, meccsről meccsre próbáltunk előre lépdelni a mutatott játékban is, végül pedig sikerült a csoport 4. helyét megszerezni, ezáltal pedig bejutni a helyosztókra. Itt már a fáradtság nagy úr volt, nem jöttek a jó döntések, valamint a koncentráció is nehezen ment a fiúknak, főként az ellenfél kapuja előtt, így a kupa végéhez érve két vereség után a 8. helyezést tudta megszerezni vegyes kis csapatunk. Mindent egybevetve nem volt ez egy rossz nap, valamint a két egyesület gyerkőcei is jól elvoltak egymás társaságában a pályán és azon kívül is, így értékes tapasztalatokat gyűjtve térhettünk haza.”

Vasárnap az U11-es korosztályé volt a főszerep Székesfehérváron. Ebben a mezőnyben is 14 induló volt, melyeket két 7 fős csoportra osztottak a szervezők, így 6 találkozót biztosítva minden csapat számára. Sajnos a vasárnapi indulásra itt is megfogyatkozott létszámunk, végül kapus hiányában és vékony kerettel érkeztünk meg a megmérettetésre. Az intenzív találkozók nagy feladat és kihívás elé állították lurkóinkat, akik igyekeztek a lehető legjobban helytállni összecsapásaikon. 

Csoportmérkőzéseink:
Jászfényszaru VSE – Sopron 1:3

Főnix Gold FC – Jászfényszaru VSE 11:1
Siófok – Jászfényszaru VSE 1:1
Jászfényszaru VSE – Békéscsaba 0:7
Jászfényszaru VSE – Eger SE 3:2
Jászfényszaru VSE – Szeged 1:5

A csoportban végül 4 pontot gyűjtött csapatunk, ami az 5. helyre volt elegendő, így viszont számunkra nem folytatódott a nap.

A torna végeredménye:
I. Mészöly Focisuli

II. MTK Budapest
III. Sopron

Értékelés: Nyilatkozat
Edző: Kirják Sándor

“Megtiszteltetés volt egyesületünk számára részt venni a Főnix Gold FC által szervezett tornán. Eredményeket tekintve sikerülhetett volna jobban is a nap, de így is megtudta mutatni magát pár játékosunk. Betegségek miatt csak egyetlen cserénk volt a megmérettetés folyamán, ami a játékunkon erősen meg is látszódott. A 15 perces találkozókon az első 10 percekben tudtunk értékelhető teljesítményt nyújtani, utána sajnos elfogytunk. Összességében értékes tapasztalatokat szereztünk, amit a téli szezon alatt biztosan fogunk tudni hasznosítani.”

Gratulálunk partneregyesületünk korosztályos csapatainak az érmes helyezésekhez!

Leave a Reply