U8-U9: EZÜSTÉREM ÉS 7. HELY A YOUTH TALENT CUP ARÉNA FESZTIVÁLJÁN

December első szombatján U8-as és U9-es csapataink a Youth Talent Cup Aréna UP Fesztiválján vettek részt Törökbálinton.

A délelőtti küzdelmeket az U8-as korcsoport tornája nyitotta, melyen 12 csapat indult a végső győzelem reményében. A mezőnyt 3 csoportra osztották a szervezők, mely beosztáskor a ‘C’ jelű négyesbe került együttesünk. Az ellenfeleinket nagy részben ismerve, már a sorsoláskor tudtuk, hogy nem lesz egyszerű feladatunk, ugyanis a torna legerősebb csoportjába kerültünk két nagy riválisunkkal egyetemben. Sajnos ezen a napon nem nekünk jött ki jobban a lépés és végül az Ezüst ágra kerültünk, ahol már nem sok kérdés volt számunkra és magabiztosan végeztünk a megmérettetés 7. helyén.

Csoportmérkőzéseink:
Jászfényszaru VSE – Budaörs 1:0
Jászfényszaru VSE – Fehérvár FC 1:2

Hírös-ÉP Kecskemét – Jászfényszaru VSE 2:1

Csapatunk így a csoport 3. helyét szerezte meg és az Ezüst ágon folytatta a küzdelmeket.
A folytatásban az itteni csapatokat két hármasra osztották, majd az ott elért eredmények alapján jött a keresztbe játszás a helyezésekért.

Ezüst ág ‘A’ csoport:
Vác VLSE – Jászfényszaru VSE 0:3
Jászfényszaru VSE – Kecskeméti LA 2:0

A csoport 1. helyén végezve mi játszhattuk az Ezüst ág döntőjét, mely a 7. hely sorsáról döntött.

Ezüst ág döntő:
Jászfényszaru VSE – Barca Academy Hungary 4:2

Fiataljaink ennek az eredménynek köszönhetően a 12 csapatos torna 7. helyén végeztek.

A korcsoport gólkirályát csapatunk adhatta Barna János Nikolasz személyében.

A torna végeredménye:
I. Fehérvár FC

II. SC Hírös-ÉP Kecskemét 
III. Gödöllői SK

A csapat tagjai voltak: Ács Dávid, Lőrinc Balázs, Rezes Máté, Bagi Levente, Barna János, Mok Benjamin, Csikós Dominik, Kovács Botond.

Délutántól estéig az U9-es korcsoporté volt a főszerep. A 2016-osok versenyéhez hasonlóan itt is 12 brigád nevezett, akik három négy fős csoportra osztva kezdték meg a küzdelmeket. Mi itt is a ‘C’ jelű kvartettbe kerültünk. A srácok kicsit lassan melegedtek bele a játékba, de végül javuló formát mutatva haladtak lépésről lépésre.

Csoportmérkőzéseink:
Jászfényszaru VSE – Győrújfalu 2:0

Jászfényszaru VSE – Gödöllői SK 4:3
Kelen SC – Jászfényszaru VSE 0:3

Csapatunk így minden találkozóját sikerrel véve az 1. helyen ment tovább az Arany ágra.
A folytatásban itt is a továbbjutókat két hármas csoportba sorolták, majd az ott elért eredmények alapján jött a keresztbe játszás a helyezésekért.

Arany ág ‘A’ csoport:
Újpest FC – Jászfényszaru VSE 1:6
Jászfényszaru VSE – Barca Academy Hungary 0:0

Eredményeinknek köszönhetően, a két csapatot megelőzve készülhettünk a döntőre, a másik csoportot megnyerő egri barátaink ellen.

Döntő:
Jászfényszaru VSE – Eger SE 0:2

U9-eseink, így a 12 csapatos utánpótlás torna előkelő 2. helyét szerezték meg és vehették át az ezüstérmeket.

A korosztály legjobb kapusát egyesületünkből választották Dudás Dominik Benett személyében.

A torna végeredménye:
I. Eger SE 

II. JÁSZFÉNYSZARU VSE
III. Gloriett SE

Ezüstérmeseink: Kovács Botond, Peregi Szabolcs, Barna János, Vitányi Dávid, Hornyák Nimród, Ballagó Alex, Dudás Dominik, Kolozs Nimród.

Értékelés: Nyilatkozat
Edző: Tarr Gergely

“Nem kezdtük megfelelő fordulatszámon a délelőtt küzdelmeit. Már a legelső találkozónk is elég nyögvenyelősre sikeredett és nem éreztem azt, hogy kellően koncentráltak, valamint élesek vagyunk a torna kezdetén. Sajnos az első csoportmérkőzéseink alatt ezt végig is vittük és saját magunkat hoztuk kellemetlen helyzetbe folyamatosan, sőt saját magunk intéztük el, hogy végül ne az arany ágon folytathassuk a napot. A későbbi győztes Fehérvár elleni csoportösszecsapáson mi szereztük meg a vezetést, majd két buta, ki nem kényszerített egyéni hibát követően 2 perc alatt két gólt rúgattunk velük. Az utolsó Hírös-Ép elleni ki-kimérkőzésen már a meccs elején ajándékba adtunk két találatot ellenfeleinknek, ami után hiába kapaszkodtunk és alakítottunk ki helyzeteket végül csak a szépítés jött össze. Az ezüst ágon félig-meddig tét nélkül szerepeltünk, ami csalódás számunkra, mert itt igazán jó összecsapásokra már nem volt lehetőségünk. Szomorú vagyok, mert több van a srácokban, mint amit ezen a tornán mutattak és kellő koncentrációval, figyelemmel ott lehettünk volna mi is a végelszámolásnál.
Idősebb csapatunk is egész kiegyenlített csoportba került és jó mérkőzéseket játszhattunk. Itt a kezdésnél nem ragadtunk bent, ami nagyon fontos volt. Nem voltunk egyszerű helyzetben, mert volt hiányzónk, így fiatalabbakból kellett töltekeznünk, akik már a délelőttöt előtte lenyomták, valamint csapatunk nagy része is betegségből visszatérve esett be a tornára. Ez a kupa második etapjának vége felé kezdett is visszaütni ránk, még a lilák ellen óriásit mentünk, de ott ki is futballozta magát szinte minden játékosunk. A Barca elleni meccs elején ziccereket hibáztunk, majd ahogy egyre fogytunk, úgy melegedett a helyzet és élesedett a találkozó, melyen a döntőbe jutásunk múlott. Szerencsére Dudás Domi parádéi végül nullán tartották ellenfelünket és készülhettünk egri ismerőseink ellen. A találkozó itt is kísértetiesen indult, három ordító helyzetet is elpuskáztunk, vagy rossz döntést hoztunk a befejezés előtt, majd míg mi egyre nehézkesebben mozogtunk, ellenfelünk addig nagyon frissen, nagyon jó tempóban teljesítette a meccset, aminek megérdemelten meg is lett az eredménye részükről. Az előjeleink tükrében nem vagyunk szomorúak, sőt, érzésem szerint kihoztuk a legtöbbet a napból.”

Leave a Reply