U10-U11: ÉRTÉKES TAPASZTALATOK TÖRÖKBÁLINTON

December 3-án, vasárnap U10-es és U11-es csapataink is Törökbálintra utaztak, hogy megmérettessék magukat a Youth Talent Cup Aréna UP Fesztiválján.

A délelőttöt az U10-es korosztály megmérettetése nyitotta, melyre 12 egyesület csapatai érkeztek. A küzdelmek 3 csoportra osztva indultak, melyben a ‘C’ jelű négyesbe került együttesünk. 

Csoportmérkőzéseink:
Jászfényszaru VSE – Nagykanizsa 0:1
Grosics Akadémia – Jászfényszaru VSE 0:0

4Trainerz – Jászfényszaru VSE 0:1

4 pontot gyűjtve végül kevesebb lőtt góllal lecsúsztunk a csoport 3. helyére és az Ezüst ágon folytathattuk a küzdelmeket.
A folytatásban két hármas társaságra lettek osztva az egyesületek, majd az ott elért eredmények alapján jöhettek a helyosztók.

Ezüst ág ‘A’ csoport:
KFC Komarno (SK) – Jászfényszaru VSE 0:5
Jászfényszaru VSE – Barca Academy Hungary 3:0

A csoport 1. helyén végezve U10-es brigádunk játszhatta az Ezüst ág döntőjét, mely a 7. hely sorsáról döntött.

Ezüst ág döntő:
Jászfényszaru VSE – Újpest FC 0:0 Büntetők után: 0:1

Egyesületünk korosztályos csapata így a 12 résztvevőből 8. helyen végzett.

A torna végeredménye:
I. Okos-Foci Műhely

II. Szolnoki MÁV UFC 
III. Gödöllői SK

U10-es csapatunk: Fehér László, Nagy Milos, Mezei Zsolt, Rezes Gergő, Veres Ádám, Tóth Donát, Dóczi Dániel.

Délutántól U11-eseinké volt a pálya, hogy megpróbáljanak minél szebb eredményt elérni a nap és a hétvége zárásaként. Ebben a korosztályban is 12 brigád szerepelt, akiket három csoportra osztottak a szervezők. Akárcsak a délelőtt folyamán, úgy itt is a ‘C’ jelű négyesbe kerültünk.

Csoportmérkőzéseink:
Jászfényszaru VSE – Kiskunlacházai KLSE 0:3

Jászfényszaru VSE – III. kerületi TVE 1:3
II. kerület UFC – Jászfényszaru VSE 2:0

Lurkóink a csoportjuk utolsó helyén végezve az Ezüst ágon folytatták a délutánt, ahol két három fős brancs alakult ki.

Ezüst ág ‘B’ csoport:
Barca Academy Hungary – Jászfényszaru VSE 2:3
Jászfényszaru VSE – Mészöly Focisuli 0:1

Egy győzelemmel és egy vereséggel a hármas 2. helyét szereztük meg, ennek köszönhetően pedig a 9-10. helyért léptünk pályára.

9-10. helyért:
III. kerületi TVE – Jászfényszaru VSE 3:2

Idősebb alakulatunk így a 12 indulóból a 10. helyet szerezte meg.

A torna végeredménye:
I. Gloriett SE 

II. Gödöllői SK
III. Újpest FC

A csapat tagjai voltak: Füzik Béla, Czakó Erik, Veres Ádám, Antal William, Dudás Dénes, Dóczi Dániel, Danyi Kevin.

Értékelés: Nyilatkozat
Edző: Kirják Sándor

“A csoportot elnézve U10-es alakulatunknak továbbjutást vizionáltam, ami a célunk is volt egyben. A mutatott játék képe ezt is mutatta, végig fölényben játszottunk találkozóinkon, azonban gólszerzéssel hadilábon álltunk. Később kiderült hiába végeztünk 4 ponttal a csoportunk második helyén, (és győztünk az azonos pontszámú csapat ellen) ellenfelünk több gólt rúgva megelőzött minket, így az Ezüst ágra kerültünk. Védelmünk végig kiemelkedően teljesített, a Dani-Doni páros nem sok esélyt hagyott az ellenfeleknek, ehhez csatlakozott a hosszú kihagyás után visszatérő Lacika is a kapunkban. Viszont a helyzetek kialakításával és kihasználásukkal ezen a napon nem álltunk ilyen jól, így erre a jövőben nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk. Összességében keserű szájízzel vettük tudomásul, hogy a 12 csapatból 8. helyen végeztünk hiszen azt mindössze 1 gólt kapva és 1 vereséggel értük el.
U11-eseink délutáni produkciója viszont rengeteg hiányérzetet hagyott bennem. A csoportban szinte odaajándékoztuk a győzelmeket az ellenfeleinknek. Az első két mérkőzést nulla elképzelés, nulla kreativitás jellemezte. Mindenki csak futott, harcolt, kapkodott, ívelgettük el a labdákat. Ezután változtattunk, felállásban és a fejekben is. Elkezdtünk kombinatívabban játszani, Erik és Dénes nagyon egymásra talált az utolsó meccsekre, ami gyönyörű összjátékokat és gólokat eredményezett. Remélem ez a hétvége elég volt arra ,hogy felvegyük a ritmust és a következő eseményeken játékban és eredményekben is előrébb lépjünk.”

Leave a Reply