U8: újabb JVSE-s bronz a Youth Talent Cup-on!

Az AQUA Youth Talent Cup Felkészítő Tornáján szerepeltek Kiskunlacházán 2015-ös játékosaink is.

Az U7-es korosztályunkhoz hasonlóan itt is igen nívós mezőny verődött össze, így az ország legjobb csapataival találkozhattunk. A kupa 20 csapatos mezőnyében szerepelt több akadémia, valamint tehetségközpont is, illetve Szlovákiából a DAC együttese is csatlakozott a megmérettetéshez.

Álmoskás kezdés után szép fokozatosan kezdte felvenni a ritmust csapatunk, amely a korosztály versengésének vége felé izgalmasabbnál izgalmasabb találkozókat játszhatott.
A csoportunkban rögtön pikáns mérkőzéssel kezdhettünk partneregyesületünk, az MTK Budapest csapata ellen, ahol bőven akadt helyzet mindkét kapu előtt. Végül mi nem tudtunk élni a lehetőségekkel, míg ellenfelünknek sikerült egyszer betalálnia. Az 5 fős csoportunk többi találkozóján az Egerrel, a BVSC-vel és a Kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémiával csaptunk össze, ahol végül a második helyen végeztünk az MTK-tól elszenvedett vereség okán, így az Aranyágon folytatódtak számunkra a küzdelmek. 

A negyeddöntőben az UTE Labdarúgó akadémiával találkoztunk, akik ellen az addigi legjobb teljesítményt nyújtva hoztuk a mérkőzést. Az elődöntőben a Pécsi MFC gárdáját kaptuk, akik nagyon energikus játékkal rukkoltak elő. Kétszer is vezettünk a találkozón, majd kétszer is szinte a félpályáról kaptunk találatokat, mely után a büntetőkkel való szétlövésben mi bizonyultunk pontatlanabbnak, így U8-as brigádunknak a bronzmérkőzésre kellett készülnie.

Csoportmérkőzések:
MTK Budapest – JVSE 1:0
Bene Ferenc LA – JVSE 0:7
JVSE – Eger SE 4:1
BVSC-Zugló – JVSE 1:6

A csoport második helyén végeztünk és az Aranyágon folytattuk a küzdelmeket.

Negyeddöntő:
UTE LA – JVSE 0:3

Elődöntő:
JVSE – Pécsi MFC 2:2 – büntetők után a Pécs jutott a döntőbe.

A bronzcsatában sokáig kiélezett találkozót játszottunk a Vasassal, de a mérkőzés hajrájában sikerült eldönteni a párharcot és megszerezni a 3. helyért járó kupát.

Bronzmérkőzés:
JVSE – Vasas Kubala Akadémia 2:0


fotó: Vitányi Szabolcs


A csapat tagjai voltak: Vitányi Dávid, Ballagó Alex, Hurubán Áhim, Hurubán Áron, Hornyák Nimród, Dudás Dominik, Káposztás Zsombor.

Kitűnő tornán, nagyon jó mérkőzéseket játszhatott csapatunk, a srácok megmutatták, hogy nem félve senkitől, bárkivel felveszik a kesztyűt és méltó ellenfelei az ország legjobb csapatainak is. Nagy gratuláció a fiúknak, akik a pechesen elbukott elődöntő után gyorsan fel tudtak állni és a bronzcsatába összeszedetten teljesíteni. Újabb nagyszerű eredményt sikerült elérni egyesületünk életében.

Végeredmény:
1. MTK Budapest
2. Pécsi MFC
3. JÁSZFÉNYSZARU VSE
4. Vasas
5. FC DAC
6. KTE LA
7. UTE LA
8. Főnix Gold
9. Budapest Honvéd
10. FTC
11. Bene Ferenc LA
12. Eger SE
13. Hírös-ÉP Kecskemét
14. Gödöllői SK
15. Mészöly Focisuli
16. KKLSE
17. BVSC-Zugló
18. Tehetség SE Jászberény
19. Gloriett SE
20. Monori SE

A bronzérem megszerzése mellett külön öröm számunkra, hogy a torna legjobb játékosának csapatunk vezérét, Vitányi Dávidot választották meg!


fotó: Vitányi Szabolcs


Gratulálunk partneregyesületünknek a tornagyőzelemhez!

U9-es csapatunk Youth Talent Cup szerepléséről ide kattintva olvasható el összefoglalónk.

Utánpótlás labdarúgás  |  2022 09 01  |  17.00

Leave a Reply