XVIII. Dél-Zselic Nemzetközi Utánpótlás Kupa – 3. rész

A vigaszág elődöntőjében U8-asaink a Nagyatád csapatával találták szemben magukat.

Kiegyenlített találkozó volt végig, ahol talán egy kicsivel többször tudtunk mi felülkerekedni ellenfelünkön, de a befejezésekbe rendre itt is hiba csúszott, így egy viszonylag gyors gólváltást követően a találkozó utolsó másodpercéig úgy tűnt, hogy szétlövéssel fog eldőlni a döntőbe kerülés, Sajnos nem így lett, ugyanis 10 másodperccel a vége előtt, egy távolabbi lábakon megpattanó lövés végül utat talált a kapunkba, így fiatalabb lurkóinknak nem sikerült újabb nagy meglepetést szerezve kivívni a Vigaszkupáért való harcba szállást. 

Maradt számukra a bronzmérkőzés, ahol újabb nemzetközi találkozót játszhattunk a horvát NK Garić Garešnica „1” ellenében. A horvátok első csapata fizikálisan már nagy falat volt srácainknak és viszonylag gyorsan több gólos előnybe kerültek velünk szemben, de fiataljaink így sem adták fel és az utolsó percig dolgoztak a szépítésen, több szemrevaló akciót is végig tudtak vinni, de a labda végül nem talált utat a horvát kapuba, csak a miénkbe. Így a vigaszág 4. helyén végeztek U8-as palántáink, akik összetettben a 20 csapatos torna 12. helyét szerezték meg az U9-esek mezőnyében. 


fotó: Vitányi Szabolcs  |  A tornán szereplő játékosok – U8 – Molnár Péter, Hurubán Áhim, Hurubán Áron, Mezei Zsolt, Barna János, Hornyák Nimród, Rezes Gergő, Kolozs Nimród


Vigaszág Elődöntő:
Nagyatádi FC – Jászfényszaru VSE U8 2:1

Vigaszág Bronzmérkőzés:
Jászfényszaru VSE U8 – NK Garić Garešnica „1” 0:4

 

A vigaszág végeztével és a Felsőág helyosztóinak végéhez közeledve már mindenki tűkön ülve várta az egész hétvégét felölelő kupa döntőjét, melyben U9-eseink a Dunaharaszti MTK csapatával néztek farkasszemet egymással.

Nem csak a srácok várták már az utolsó találkozót, hanem a szülők is készítették torkukat a lelátón, hogy még egyszer utoljára szenzációs hangulatot teremtsenek a fiúknak és igazi kupahangulat uralkodhasson a csarnokban. A találkozón némi kis puhatolózás után, fokozatosan sikerült kézbe vennünk az irányítást, nem nagyon hagytuk ellenfelünk számára, hogy birtokolja a labdát és fölényben futballoztunk. Kis idő elteltével jöttek is a gólok és túl a döntő felén már hárommal vezettünk. Itt kicsit talán fejben ki is engedtek a fiúk és a koncentráció megcsappant, jött is belőle egy szerencsésnek nevezhető gól az MTK részéről, majd kis idő elteltével egy újabb találatnak örülhettek a ‘haraszti legények, így az utolsó percekre újra éles találkozó kerekedett ki a már-már lefutottnak tűnt mérkőzésből. De a fiúk nálunk újra megrázták magukat és ismét a helyes mederbe terelték a további perceket, ahol gól már nem született, így csapatunk nagyszerűen teljesítve, megszerezte a XVIII. Dél-Zselic Kupát! 

 


fotó: Dél-Zselic kupa szervezői stáb  |  A tornán szereplő játékosok – U9 – Dóczi Dániel, Prepok Máté, Vitányi Dávid, Nagy Marcell, Nagy Milos, Ballagó Alex, Dudás Dominik


Döntő:
Jászfényszaru VSE U9 – Dunaharaszti MTK 3:2

Értékelés: Nyilatkozat
Edző: Tarr Gergely

Szenzációs teljesítményt nyújtottunk az egész hétvége folyamán, ami nem csak az eredményekben mutatkozott meg, hanem az általunk nyújtott játék képében is. Öröm volt nézni a fiúkat és a kísérő szülők is igazán büszkék lehetnek a gyerekekre és csapatainkra, mert nagyszerűen és méltóan képviseltük a klubot és a várost is ilyen messze is. Szuper élményekkel teli hétvégére tehettük fel a koronát így, melyre biztosan egész életében szívesen fog majd visszaemlékezni gyerkőc-szülő egyaránt. Csak gratulálni tudok minden játékosunknak úgy a kisebbeknek, mint az idősebbeknek, és hálásan köszönjük a szülők, kísérők nagyszerű támogatását, szurkolását és bíztatását az egész hétvége alatt! 

 

A torna győzelem mellett büszkék lehetünk arra is, hogy a torna legjobb kapusának Nagy Marcellt, valamint a torna legjobb játékosának pedig Vitányi Dávidot választották a szervezők a mi csapatunkból!

fotó: Vitányi Szabolcs  |  A torna legjobb kapusának Nagy Marcellt, valamint a torna legjobb játékosának pedig Vitányi Dávidot választották a szervezők.


Köszönjük a Kell egy csapat Alapítványának, valamint Horváth Lászlóéknak, barátainknak a meghívást, a szervezést, valamint a szíves vendéglátást a hétvége folyamán. Nagyszerű rendezvényen vehettünk részt itt náluk, ahová szívesen fogunk visszatérni a jövőben is!

Gratulálunk mindenkinek és köszönjük, hogy ismét büszkévé tettetek minket! Hajrá JVSE!

Összefoglalónk a szombati mérkőzéseinkről ide kattintva olvasható.

Utánpótlás labdarúgás  |  2023 02 03  |  17.20

Leave a Reply