XVIII. Dél-Zselic Nemzetközi Utánpótlás Kupa – 2. rész

A szombati eredmények után másnap a Vigaszág küzdelmeivel folytatódott a Dél-Zselic Kupa, melyen U8-as csapatunk volt érdekelt.

A szervezők itt négy három fős csoportot alakítottak ki, ahonnan a csoport győztesei juthattak végül a Vigaszág elődöntőibe, a többi helyezettnek sajnos a torna és a nap végét jelentette elért eredményük.

Csapatunk a Csep-Gól FC és a Szentlőrinc SE alakulataival került egy csoportba. A csepeliek elleni első mérkőzésen fiataljaink szárnyaltak és nagyon magabiztos játékot bemutatva sima eredményt értek el. Mivel a Csep-Gól ellen a Szentlőrinc is nyerni tudott, így ez azt jelentette, hogy az egymás elleni összecsapás fogja eldönteni a csoport első helyét. A csoportdöntő számunkra rémálomszerűen kezdődött. Teljes blokk volt a fejekben, így 3-4 perc eltelte után már 3:0 volt az állás a lőrinci csapat javára. De innentől valami csodának lehettek tanúi a szurkolók és a kísérő szülők. Csapatunk egyik pillanatról a másikra megrázta magát és olyan energiákat mozgósított meg, mely ellenfelünket is leblokkolta, pár perc leforgása alatt két találatot szerezve hirtelen újra éles lett a mérkőzés és ha ez nem volt még elég két perccel a találkozó vége előtt az egalizálás is összejött csapatunknak, mely ekkor a jobb gólkülönbségünknek köszönhetően felénk billentette a mérleg nyelvét, de ez egy pillanatig sem izgatta lurkóinkat, akik az utolsó percig hajtották magukat, hogy a győzelmet is megszerezzék. Ez utóbbi nem jött össze, de a szenzációs feltámadásnak köszönhetően a csoport elsőn helyén végezve jutottak a Vigaszág elődöntőjébe!


fotó: Dél-Zselic kupa szervezői stáb


Vigaszág B csoport mérkőzései:
Jászfényszaru VSE U8 – Csep-Gól FC 5:0
Szentlőrinc SE – Jászfényszaru VSE U8 3:3

Értékelés: Nyilatkozat
Edző: Tarr Gergely

Még most is a libabőr futkos rajtam, ahogyan visszagondolok a továbbjutást érő találkozóra. Szenzációs volt, a torna egyik legnagyobb és legmaradandóbb pillanata volt ez szerintem mindannyiunk számára.

 

Délben kezdődtek a Felsőág küzdelmei, melyekben U9-es brigádunk volt érdekelt. Itt a szervezők a csoport elsők és másodikokból két négy fős csoportot alakítottak ki, ahová vitted magaddal a selejtező csoportban már lejátszott egyik találkozód eredményét. Mi a Csepeli Halászi Focisulival, a Pécsi MFC U9-es csapatával és a HR Rent Kozármisleny alakulataival kerültünk egy kvartettbe. Innen a csoportban megszerzett helyezésednek megfelelően folytathattad a küzdelmeket, vagyis a két első játszhatta a döntőt. Adott volt számunkra a feladat, folytatni a szombati nagyszerű szereplést. Első összecsapásunk a csepeli csapat ellen volt, ahol végig irányítva a találkozót magabiztos győzelmet sikerült elkönyvelnünk. Igaz ez az eredmény nem sokat számított, hiszen az utolsó csoporttalálkozón a Kozármisleny elleni összecsapás döntött mindenről, csak a győzelem, vagy a döntetlen volt jó csapatunk számára, vereség esetén az egymás elleni eredmény miatt a kozármislenyiek jutottak volna a döntőbe. Ennek megfelelően játszott mindkét csapat és már az első perctől kezdve mindenki minden követ megmozgatott a győzelem érdekében. Döntőnek is beillő találkozót láthattak a csarnokban jelenlévők, ahol mindkét alakulat játszani igyekezett a játékot, végül pedig sikerült felülkerekednünk ellenfelünkön és kiharcolni a győzelmet, melynek köszönhetően várhattuk a délutáni döntőt. 


fotó: Dél-Zselic kupa szervezői stáb


Felsőág C csoport mérkőzései:
Jászfényszaru VSE U9 – Pécsi MFC U9 1:0 (hozott eredmény)

CsHC ’94 SE – Jászfényszaru VSE U9 0:3
Jászfényszaru VSE U9 – HR Rent Kozármisleny 1:0

Csapatunk így megőrizte veretlenségét, sőt minden találkozóját megnyerve, teljesen megérdemelten jutott a kupa döntőjébe.

Értékelés: Nyilatkozat
Edző: Tarr Gergely

Mindenki nagyon akarta ezt a döntőt és ezért mindent meg is tettek a srácok a pályán. A ‘misleny elleni előrehozott döntőn pedig a szülők szurkolása volt az, ami végül azt a pici pluszt adta, hogy megszerezzük a győztes találatot.

 

Az elért eredményeknek köszönhetően mindkét csapatunk várhatta a további találkozókat vasárnap délután.

Összefoglalónk utolsó része ide kattintva olvasható.

Utánpótlás labdarúgás  |  2023 02 03  |  16.32

Leave a Reply