XVIII. Dél-Zselic Nemzetközi Utánpótlás Kupa – 1. rész

Január utolsó hétvégéjén U8-U9-es alakulataink szinte teljes létszámban, a lelkes szurkoló szülőkkel együtt Szigetvár felé vették az irányt.

A közel 50 fős kontingens a több mint 300 kilométerre fekvő Szigetvárra utazott, hogy az ottani barátaink meghívásának eleget téve részt vegyen a két napos, XVIII. Dél-Zselic Nemzetközi Utánpótlás Kupa U9-es versengésén. A hazai alakulatok mellett horvát csapatok színesítették a 20 indulóból álló mezőnyt, ahol mi két csapattal is képviseltettük magunkat (U9 és U8).

Először U9-es alakulatunkon volt a sor, hogy bemutatkozzon a tornán és megpróbálja kivívni a felsőágra való továbbjutást.


fotó: Vitányi Szabolcs  |  A szombat déli érkezés és a szállás elfoglalása után már indult is csapatunk a helyi sportcsarnok felé, hogy belevesse magát a csoportküzdelmekbe.


Az 5 fős csoportunkba kerültek besorolásra rajtunk kívül a Pécsi MFC U9-es, a Nagyatád, a Szekszárdi UFC “fekete” és a horvát NK Garić Garešnica „2” alakulatai. Brigádunk az első perctől kezdve nagyon magabiztos, kombinatív és tetszetős játékot vitt fel magával a pályára minden mérkőzésre, melynek köszönhetően maximális pontszámmal, mindössze egyetlen kapott góllal végzett csoportja élén és várhatta a vasárnap délutáni folytatást.

III. csoport mérkőzései:
Jászfényszaru VSE U9 – Pécsi MFC U9 1:0

Nagyatádi FC – Jászfényszaru VSE U9 0:4
Jászfényszaru VSE U9 – NK Garić Garešnica „2” 6:1
Szekszárdi UFC “fekete” – Jászfényszaru VSE U9 0:7

Ahogy véget értek a III. csoport küzdelmei, már indultak is a IV. csoport összecsapásai. Ebbe a csoportba kapott besorolást U8-as alakulatunk, akik a Dunaharaszti MTK, a Kell egy csapat Szigetvár “kék”, a Barcsi Lurkók és a horvát ŠN Fešk csapataival mérhették össze tudásukat az estébe nyúló csoportküzdelmekben. Fiatalabb alakulatunk egy percre sem volt megszeppenve és minden mérkőzésén nagy elánnal, elszántsággal, valamint a tőlünk megszokott kombinativitással igyekezett játszani. A srácaink maximálisan kitettek magukért, minden mérkőzésükön helyzetek sokaságát dolgozták ki és nagy részben ellenfeleik fölé nőttek, de sajnos a befejezések terén hiányzott egy pici rutinosság, mely hiánya miatt végül a csoport 3. helyén végezve a Vigaszágon folytathatták “csak” a következő napon.

IV. csoport mérkőzései:
Jászfényszaru VSE U8 – ŠN Fešk 1:1

Barcsi Lurkók – Jászfényszaru VSE U8 1:1
Jászfényszaru U8 – Dunaharaszti MTK 0:2
KECSA Szigetvár “kék” – Jászfényszaru VSE U8 1:2

A nap zárásaként jöhetett a megérdemelt pizzázás, csapatépítés és pihenés a vasárnapi folytatásra.

 

Értékelés: Nyilatkozat
Edző: Tarr Gergely

Büszkék és elégedettek lehettünk a szombati nap után mindkét alakulatunk teljesítményével. U9-eseink kétséget sem nagyon hagytak afelől, hogy miért is érkeztek a szigetvári küzdelmekre, meccsről meccsre egyre magabiztosabban és tetszetősebben játszottak, nagyszerű dolgokat mutattak meg a pályán a lelkes közönségnek. Fiatalabb brigádunk csak a rutintalanságból fakadóan nem tudta kivívni a felsőágra való továbbjutást, minden meccsen sikeresen eltűntették a fizikális különbségeket az idősebekkel szemben, sőt a Dunaharaszti elleni meccset leszámítva minden találkozót szinte végig egykapuztak, de hát ilyen a labdarúgás, törvényszerű, hogy ha nem használod ki a lehetőségeidet, akkor az ellenfél szinte egyetlen helyzetből befog találni. Esetükben is így volt ez, de szomorkodásra semmi okunk, okuk nem volt, hiszen amit a pályára vittek és megmutattak az magáért beszél. Megérdemeltek volna többet, de számomra tényleg fontosabb volt a nyújtott teljesítmény, mellyel elégedettek lehettünk.

Összefoglalónk második része ide kattintva olvasható.

Utánpótlás labdarúgás  |  2023 02 03  |  16.00

Leave a Reply