TAB! 2022 – Összefoglaló

1956. október 23. A magyar nép forradalma, amikor is megelégelte a sztálinista elnyomást és összecsapott a szovjet erőkkel szabadságának érdekében.

A hőseinkre emlékezés napján sportegyesületünk a tavalyi évben hagyományteremtő célzattal hívta életre és rendezte meg első alkalommal a Tisztelet a Bátraknak! elnevezésű utánpótlás seregszemléjét. Idén újfent, immár második alkalommal tisztelegtünk és és emlékeztünk meg rendezvényünkkel a 20. századi történelmünk egyik legmeghatározóbb eseményére.


fotó: Glonczi Rudolf


Az első, tavalyi tornánkat idén sikerült túlszárnyalni. Öt korosztályban, U7, U8, U9, U10 és U11, reggeltől késő délutánig folytak a küzdelmek sporttelepünk center-, és edzőpályáján egyaránt, ahol 45 csapatból közel 500 sportoló mérettette meg magát és közel hasonló számú szülő, szurkoló és érdeklődő látogatta meg rendezvényünket és otthonunkat a nap folyamán.

Ezen a napon, szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk. Gyönyörű napsütéses őszi napon a fegyverek ropogása helyett, az ifjú futballisták lábai sültek el találkozóról találkozóra. Sok színvonalas mérkőzést, parázs és kiélezett összecsapást, hatalmas csörtéket hozott a nap, melynek a kilátogató szurkolók is örülhettek, hiszen nem lehetett unatkozni egy percig sem. Az igen színes mezőnyt a hazai, megyei és környékbeli csapatokon kívül több nagy múltú, az utánpótlás képzésben magas színvonalat képviselő egyesület is tarkította, valamint külön öröm számunkra, hogy több visszatérő csapatot is köszönthettünk a nap során. A teljesség igénye nélkül vendégeskedtek nálunk csapatok Szolnokról, Kecskemétről, Debrecenből, Hatvanból, Egerből és több fővárosi egyesület is képviseltette magát ezen rendezvényen, továbbá Szigetvárról is fogadtunk versenyezni akaró gyerkőcöket. Ezúton is köszönjük minden résztvevőnek, hogy elfogadta meghívásunkat és jelenlétével emelte a torna színvonalát.


fotó: Glonczi Rudolf


Összességében ismét nagyszerű napot tudhatunk magunk mögött, hiszen igazi őszi futball fiesztát sikerült varázsolnunk a Jászság kapujába idén is. Büszkén tekintünk vissza a rendezvényünkre, úgy érezzük, a torna elérte célját, a rengeteg ügyes hazai és vendég futballista nagyszerű tapasztalatokkal, élményekkel gazdagodva térhetett haza a fárasztó nap végén.


fotó: Glonczi Rudolf


Köszönjük mindenki segítségét, aki részese volt a torna lebonyolításának, a játékvezetőknek a nem túl hálás és fárasztó munkájukat, a szülői aktivistáinknak a helyszíni segítséget az adminisztrációban és az éhes hasak megtömésében, valamint sportegyesületünk utánpótlás játékosainak és munkatársainak is az egész napos fáradhatatlan robotolást. Igazi csapatmunka volt, mely miatt mérhetetlenül büszkék vagyunk minden családtagunkra továbbra is.

Bízunk benne, hogy a következő alkalommal minél több sportbarátunkkal találkozunk és kezdeményezéseinkkel igazi hagyományteremtő versengéseket tarthatunk térségünkben a továbbiakban is.

Utánpótlás labdarúgás  |  Tisztelet a Bátraknak kupa  |  2022 10 27  |  16.10

Leave a Reply