U7: ezüstös szereplés a Dunamenti Kupán

Nemzeti ünnepünk napján sem tétlenkedtek csapataink és a főváros felé vettük az irányt, ahol három korcsoportban, U7, U8, U9, vettünk részt az I. Bene Ferenc Emléktornán, mely egyben a VII. Dunamenti Kupa is volt és az Ikarus BSE Sporttelepe adott neki otthont. A minket érintő három korosztályban 40 csapat indult a nem túl barátságos és a délutánra igen hideggé fordult időjárásban.

A délelőtt programja az U8-as korosztály versengésével indult, melybe csatlakoztak be menetközben az U7-esek is, hogy megmérkőzzenek és megpróbálják elhódítani a Dunamenti Kupát.

Az U7-es korcsoportban 8 csapat versenget 2 csoportba osztva, ahol lurkóink a DAC, a kecskeméti Hírös-ÉP és az Ikarus BSE gárdáival kerültek egy négyesbe. Ebben a korosztályban is ezúttal 4+1-ben zajlottak a küzdelmek 3×2-es kapukra.

Csoportmérkőzések:
DAC – Jászfényszaru VSE 0:4
Jászfényszaru VSE – Ikarus BSE 1:0
Jászfényszaru VSE – SC Hírös-ÉP 4:1

Legkisebb focistáink így 100%-os teljesítménnyel végeztek csoportjuk élén és az elődöntőben várták a másik csoport másodikját.

Elődöntő:
Gyirmót SE Győr – Jászfényszaru VSE 1:3

Döntő:
Jászfényszaru VSE – SC Hírös-ÉP 1:1 büntetők után: 3:4

A torna végeredménye:
1. SC Hírös-ÉP (Kecskemét)
2. JÁSZFÉNYSZARU VSE
3. Gyirmót SE Győr
4. Illés Akadémia (Szombathely)

Fotó: Vitányi Szabolcs  |  A csapat tagjai voltak: Barna János, Nagy Bálint, Csikós Dominik, Kovács Botond, Mok Benjamin, Rezes Máté, Bagi Levente


Értékelés: Nyilatkozat
Edző: Tarr Gergely

“Szuperül játszottunk egész nap, sőt a többi kolléga visszajelzései alapján is a mi gyerkőceink játszottak a legszebben a nap folyamán, amire igazán büszkék lehetünk. Sajnálom a döntőt és az első helyezést, melyet a lefújás előtt sajnos érzésem szerint elvett tőlünk, a pályafelügyelőnek, játékvezetőnek titulált és kinevezett egyén, aki az orra előtt nem vette észre a kiment labdát, melyből ellenfelünk egyenlítő gólja született. Csalódott vagyok a srácok miatt, mert keményen dolgoztak érte egész nap, nagyszerűen teljesítettek, megérdemelték volna ismét a sikert, melyet egy ilyen hiba akadályozott meg. A szétlövés ezúttal nem nekünk kedvezett. Remélem a fiúk hamar túlteszik rajta magukat, mert ha az első helyért járó kupát ezúttal most nem is mi szereztük meg, de a pályán nyújtott teljesítményünkkel sok mindenki elismerését vívtuk ki.”

Utánpótlás labdarúgás  |  2023 03 20  |  15.20

Leave a Reply