U8: NEGYEDIK HELY AZ MTK PARTNEREGYESÜLETI TORNÁJÁN

Április 11-én, csütörtökön U8-as csapatunkkal a Salgótarjáni úton szerepeltünk a tavasz számunkra első MTK partneregyesületi tornáján.

Kora nyárias, napsütéses időben került sor a 2016-os korosztály rendezvényére az elmúlt hét csütörtökjén. Az U8-as csapatok versenyére ezúttal igen szépszámú nevező jött össze, így 14 gárda csapott össze egymással a délután folyamán. A tornán jelen volt a házigazda MTK Budapest két U8-as és egy U7-es alakulata, valamint a Balassagyarmat, a Gödöllő, a Dunakeszi, a BVSC, a RAFC, a Halásztelek, a Budakalász, a Palota SE, az Abony és a Kiskunlacháza korosztályos gárdái is.

Csapatunk az ‘A’ jelű hetesbe került besorolásra, így hat csoporttalálkozó várt fiataljainkra. Számunkra kicsit álmosan indult a délután, majd mérkőzésről mérkőzésre fokozatosan épült gárdánk játéka és egyre magabiztosabban teljesítettek a fiúk. Végül a beragadt rajt visszaütött ránk, ugyanis hiába teljesítettük csoportmérkőzéseinket veretlenül, mindössze egy találattal lemaradtunk az MTK U8-as kék alakulata mögött és a második helyet szereztük meg hetesünkben. A nagy létszámú részvétel miatt ez azt jelentette, hogy a bronzéremért léphettünk pályára az utolsó összecsapásunkon a másik csoport másodikja ellen. 

Csoportmérkőzések:

JVSE – Kiskunlacháza SE 3:0
MTK U7 – JVSE 0:3
JVSE – Abonyi KID FC 3:0
MTK U8 kék – JVSE 1:1
Gödöllői SK – JVSE 1:4
JVSE – Budakalászi MSE 3:1

A délután hetedik megmérettetésén a jó erőkből álló BVSC gárdájával találtuk szemben magunkat, ahol kissé fáradtan és megilletődöttön teljesítettünk, amit ellenfelünk ki is használt. A lefújás előtti utolsó pillanatokban még sikerült egalizálnunk, így jöhettek a büntetőrúgások, melyen ezúttal alulmaradtunk. Korosztályos csapatunk végül veretlenül teljesítette a napot és végzett a torna negyedik helyén.

Bronzmérkőzés:

JVSE – BVSC 1:1 Büntetők után: 3:4

Csapatunk: Mok Benjamin, Ács Dávid, Kovács Botond, Szalontai Ábel, Barna János, Peregi Dominik, Rezes Máté.

Értékelés: Nyilatkozat
Edző: Tarr Gergely

“Tompán, enerváltan és kissé idegesen indítottuk a délutáni küzdelmeket, így az első meccsünkön kevés játék alakult ki részünkről, keveset láttam vissza abból, amiket kérünk a srácoktól. Ezután szépen épültünk, fokozatosan fejlődött a játékképe és az eredményekre sem lehetett panaszunk. Sajnos az első és utolsó csoportmérkőzésünkön mutatott könnyelműségre végül ráfizettünk és mindössze gólaránnyal, egyetlen találattal lemaradtunk a döntőről. A bronzmeccsen csapatunk nagyon keveset mutatott és indokolatlanul rá is görcsöltünk a találkozóra, nem mertünk vállalkozni és bátran teljesíteni. Végül U7-es játékosunk húzott ki minket a gödörből és erőszakosságának közsönhetően a lefújás előtt egyenlíteni tudtunk. A szétlövésben ezúttal nem mi volttunk a szerencsésebbek, így aztán most érem nélkül maradtak a fiúk. Az elmúlt hétvége után most láttam már fényt az alagút végén, kérdés, hogy ezt a hátralévő megmérettetéseinkre át tudjuk-e menteni. Örülnék neki, ha végül korosztályos brigádunk ismét magára találna hosszabb távon is, mert ezen a tornán végre mutattak a fiúk valamit valódi arcukból.”

Leave a Reply