U8-U9: KECSKEMÉTEN JÁRTUNK A KÉT ÜNNEP KÖZÖTT

December 28-án, csütörtökön U8-as és U9-es alakulataink Kecskemétre utaztak, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan részt vegyenek a Hájer Sándor, valamint a Bánhidi József Emléktornákon.

2015-ös és 2016-os játékosaink a két ünnep között sem pihentek és mint az elmúlt három évben, idén is elfogadták kecskeméti barátaink, az SC Hírös-ÉP egyesületének meghívását. Az előző évektől eltérően ezúttal egy napon került lebonyolításra az U8-as csapatok számára kiírt III. Hájer Sándor Emléktorna, valamint az U9-es gárdákat megmérettető XII. Bánhidi József Emléktorna.

Mindkét eseményen 7-7 csapatos minibajnokságra került sor, ahol mindenki találkozott mindenkivel saját korcsoportjában a késő délutánig tartó nap folyamán.
A találkozók közötti szünetek ugyan hosszúak, sok esetben maratoniak voltak, de lurkóink a karácsonyi ünnepekből kiszakadva nagy kedvvel teljesítették az egész napot. Fiatalabbjainknak sajnos nem sikerült megfelelően felpörögni és visszarázódni az otthoni kényelemből és a tőlük nem megszokott haloványabb produkcióval rukkoltak elő, míg 2015-ös brigádunk nagy elánnal, tetszetősen és eredményesen játszva, nagyon magabiztosan nyerte meg az idei tornát.

U8-as mérkőzéseink:
Szilády RFC Kiskunhalas – Jászfényszaru VSE 1:2
Felcsút SE PFLA – Jászfényszaru VSE 1:1
Kecskeméti LC – Jászfényszaru VSE 0:2

Jászfényszaru VSE – LUA Baja 2:0
Jászfényszaru VSE – Szentesi Kinizsi 0:2
SC Hírös-ÉP Kecskemét – Jászfényszaru VSE 1:0

Alakulatunk 10 pontot gyűjtve, végül a 4. helyen végzett a III. Hájer Sándor Emléktornán.

Az U8-as minibajnokság végeredménye:
I. SC Hírös-ÉP Kecskemét
II. Felcsút SE PFLA
III. Szentesi Kinizsi

Az U9-es csapatunk mérkőzései:
Jászfényszaru VSE – Kecskeméti LC 4:0
Szanda Focisuli SE – Jászfényszaru VSE 0:4

Szilády RFC Kiskunhalas – Jászfényszaru VSE 2:4
Jászfényszaru VSE – Szentesi Kinizsi 3:1
Jászfényszaru VSE – Méhecskék SE Kalocsa 7:0
SC Hírös-ÉP Kecskemét – Jászfényszaru VSE 1:2

Csapatunk veretlenül, imponáló játékkal, a legtöbb – 24 – rúgott góllal és a legkevesebb – 4 – kapott góllal végzett a tabella élén és nyerte meg a XII. Bánhidi József Emléktornát.

Az U9-es torna végeredménye:
I. JÁSZFÉNYSZARU VSE
II. Méhecskék SE Kalocsa
III. SC Hírös-ÉP Kecskemét

A torna legjobb játékosát egyesületünk adhatta Vitányi Dávid személyében.

Értékelés: Nyilatkozat
Edző: Tarr Gergely

“Minden évben nagy örömünkre szolgál a meghívás, hogy a két ünnep között mozogjunk egy jót Kecskeméten. Idén sem volt ez másként, a karácsony leteltével vártuk már a torna napját, hogy újra együtt lehessünk és focizhassunk egy jót.
U8-as fiataljainknak sajnos nem a legjobban és legszebben sikerült ez a kiruccanás. Rajtuk az első meccstől kezdve érződött a tompaság, fejben sem érkeztek meg igazán játékosaink erre a megmérettetésre és sajnos azt kell, hogy mondjam, mélyen tudása és képességei alatt játszott mindenki ezen a napon. Rá sem lehetett ismerni a skacokra mind csapatszinten, mind egyénileg. Ennél jóval többre képesek, mint amit most mutattak magukból.
Szerencsére idősebb brigádunk ennek pont az ellentettje volt. A kezdéstől az utolsó találkozó végéig nagyon élesek voltak a fiúk, nagyszerűen játszottak és látszódott mindenkin, alig várta, hogy futballozhasson már, élvezték a pályán töltött perceket. Amikor kellett egyénileg domborodtunk, de főként csapatként tette a dolgát mindenki. Jó volt nézni a produkciójukat, így abszolút megérdemelten nyerték meg a viadalt és söpörték be a sok-sok elismerést versenytársainktól. Gratulálok idősebbjeinknek ehhez a nagyszerű teljesítményhez, míg U8-as csapatunk esetében bízom benne, hogy a mostani gyengécske produktumot gyorsan elfelejthetjük és legközelebb a szebbik arcát mutatja majd együttesünk.”

A helyi BAON Hírportál beszámolóját itt olvashatjátok: https://www.baon.hu/helyi-sport/2023/12/a-jaszfenyszaru-nyerte-meg-a-12-banhidi-jozsef-emlektornat

Leave a Reply