VÁRMEGYE I. ŐSZI SZEZONÉRTÉKELŐ INTERJÚ: KEMECSI LÁSZLÓ

Véget értek a 2023/2024-es JNSZ Vármegyei I. osztály őszi küzdelmei, mely versenykiírásban felnőtt csapatunk az előkelő 5. helyezést érte el. A mögöttünk hagyott félszezonról kérdeztük Kemecsi László vezetőedzőnket.

JVSE MEDIA: Először is gratulálok a csapat őszi teljesítményéhez, mellyel ismét sikerült a tabella élmezőnyében zárnunk a bajnokság első felét! Kérlek Laci, foglald össze pár gondolatban a felkészülési időszakot! Hogyan emlékszel vissza a nyári kezdésre?

KEMECSI LÁSZLÓ: Mint minden nyáron, most is bizakodva, az elmúlt szezonhoz képest jobb eredmény elérésében reménykedve vágtunk neki a felkészülésnek. Megfelelő számú és minőségű előkészületi mérkőzést tudtunk játszani, nagyon jó volt az edzéslátogatás, számunkra hasznos játékosokat sikerült magunkhoz csábítana, közben szinte teljesen egyben maradt az elmúlt év amúgy sem gyengének mondható kerete. Látva az akkor elvégzett munkát és a kialakult bő keretet azt mondhatom, hogy remekül sikerült a rákészülés. Minden ideálisnak volt mondható.

JVSE MEDIA: Milyen összképed van a bajnokság lejátszott félévével kapcsolatban? Van-e esetleg kedvenc pillanatod az őszről?

KEMECSI LÁSZLÓ: Az előzetes híreknek megfelelően alakultak az erőviszonyok, több mint valószínű, hogy 5-6 csapatnak lesz csak beleszólása a táblázat elejének összetételébe, viszont közöttük még bármi lehetséges. Az biztos, hogy szoros lesz a vége. Bízom benne, hogy nem a gólok száma, hanem a szerzett pontok fogják eldönteni a végső helyezésünket. Viszont azt is be kell vallanom, az őszi szezont elnézve nagyot esett a bajnokság színvonala, nagy a szakadék az első harmadban végzett és az alatta lévő csapatok között. Kevés a valóban kiélezett, színvonalas mérkőzésünk, melyen fiatal játékosaink igazán tudnának fejlődni, eredménytől függetlenül. Mindenképpen megemlíteném az utolsó fordulóból a törökszentmiklósi mérkőzésünket, mely nem csak az eredmény miatt fog el jóérzéssel, hanem ahogyan kimentünk rá, talán most először a nagybetűs CSAPATKÉNT!

JVSE MEDIA: Hogyan értékeled a csapat eddigi munkáját?

KEMECSI LÁSZLÓ: Hoztuk mindig a kötelező mérkőzéseket, bár sokszor ezek voltak a legnehezebbek számunkra, átlépni saját árnyékunkat. Nem gondoltuk volna, hogy az őszi szezon helyezéseit csak a gólkülönbség fogja eldönteni. Mi a győzelmeink számát szerettük volna növelni, nem feltétlen a gólok számát. Szinte minden mérkőzésen más összeállításban léptünk pályára, sok jó labdarúgó alkotja keretünket, így próbáltam mindenkinek ugyanannyi lehetőséget adni. A nyitófordulóban elért eredményünk bánt egy kicsit. Nem hittük még az elején, hogy ennyire fog hiányozni az a 3 pont Szajolból, amit – főleg emberelőnyben- már a zsebünkben érezhettünk szinte egészen a találkozó végéig. Látva az élmezőny tömörülését, ez a baki sokba került nekünk most.

JVSE MEDIA: Van-e esetleg olyan különleges adat, statisztika, amiben előrelépés történt a korábbiakhoz képest?

KEMECSI LÁSZLÓ: Hazai környezetben való nagyszerű szereplésünk az elmúlt évekhez hasonlóan – amikor is itt kapott ki először anno Martfű vagy Tiszaföldvár –, most is szenzációs volt, de a kapott gólok száma engem is meglepett. Remekül védekezett csapatunk még úgy is, hogy a védelemben alkalmaztuk talán a legtöbb rotációt eddig a szezon során. Illetve megemlíteném még azt is, hogy közel 5 éves ittlétem alatt, még soha nem szereztünk 36 pontot az ősz folyamán, mindig a tavaszi szezonunk volt a kiemelkedőbb.

JVSE MEDIA: A fiúk jelenleg rövid pihenőjüket töltik. Mikor kezdődik a felkészülés tavaszra és mi várható télen a csapat háza táján?

KEMECSI LÁSZLÓ: Volt olyan év – a koronavírus időszakában -, amikor már január 31-én bajnoki mérkőzést kellett játszanunk. Szerencsére most „csak” február közepén folytatódik a bajnokság, de így is egy rövidebb, öt hetes felkészülési időszakra lesz lehetőségünk, amit január 5-én kezdünk meg. A jól bevált szisztémát követjük, rengeteg labdás, nyomás alatti gyakorlattal, hosszú távú futások nélkül, hetente három edzéssel és két mérkőzéssel igyekszünk a lehető legjobb állapotba kerülni a tavaszi nyitányra.
Távozóink és érkezőink is biztosan lesznek. Mindig is a jó szereplés árnyoldala volt, hogy a kiemelkedően teljesítő játékosainkat megkeresik a nagyobb célokért küzdő csapatok. Bár a téli átigazolás szabályai lehetővé teszik az egyesületeknek, hogy ne engedjék lerabolni csapatukat, de vezetőink példás hozzáállásának köszönhetően nem állnak senki fejlődésének útjába. Igaz, biztosan lesznek fájó veszteségeink, de úgy gondolom, megfelelő ajánlat ellenében eddig is elengedtünk bárkit. Bízom azonban abban, hogy a többség jól érzi magát nálunk, megtalálta számításait és a jövőben is szeretne ezért az egyesületért küzdeni, továbbra is mindent megtenni a jó szereplésünk érdekében.

JVSE MEDIA: Végezetül mit üzennél a JVSE családnak az előttünk álló időszakra?

KEMECSI LÁSZLÓ: Megragadnám az alkalmat, hogy kellemes ünnepeket kívánjak minden JVSE csapattagnak, vezetőnek, segítőnek. Pihenje ki magát mindenki, hogy aztán újult erővel tudjunk nekivágni a tavaszi szezonnak. Tudom és látom, milyen nagy munka folyik az utánpótlás bázisunkon, nap mint nap tapasztalom, milyen odaadással teszik dolgukat edzőink, sportolóink. Bízom benne, közülük idővel minél több saját nevelésű játékos fog örömet okozni majd nekünk a felnőtt csapatban.

Köszönjük az interjút és a visszatekintést felnőtt csapatunk vezetőedzőjének!

Hajrá JVSE!

Leave a Reply