U9: Aqua Youth Talent Cup 2023

A szombati U8-as lebonyolítás után vasárnap is egész napos törökbálinti túra szerepelt a programban, ahol az AQUA Youth Talent Cupon szerepelt U9-es együttesünk is.

A mezőny itt is igen nívósra sikerült. A 2014-es korosztály versenyén olyan együttesek szerepeltek, mint a Ferencváros, a Diósgyőr, a Budapest Honvéd, a Kecskeméti Labdarúgó Akadémia, mellettük a hazai tehetségközpontok, valamint itt is a szlovák csapatok, mint a DAC és a Slovan Bratislava. A 20 csapatosra tervezett mezőny sajnos végül 17 résztvevőre szűkült, miután három együttes sem érkezett meg a tornára az előzetes nevezésük ellenére.

U9-eseink a délelőtt szereplő B csoportba kerültek besorolásra, ahogyan előző nap a kisebbek. Ezúttal a győri Okos Fociműhely , a Mészöly Focisuli, a KFC Komarno és a KTE csapataival kerültünk össze, akik közül sajnos a kecskemétiek nem jelentek meg a vasárnapi megmérettetésre, de egy nemzetközi találkozónak legalább örülhettünk a csoportba, továbbá a Kecskemét ellen kimaradó összecsapást pedig a Slovan Bratislava elleni edzőmérkőzéssel pótoltuk.

Csoportmérkőzések:
JVSE – Mészöly Focisuli 7:0
JVSE – Okos Fociműhely 0:0
KFC Komarno (SK) – JVSE 0:10
KTE – JVSE 0:3 (megállapított eredmény)

Végül a csoportban kapott gól nélkül végeztünk és jobb gólkülönbségünknek köszönhetően az 1. helyen jutottunk tovább a délutáni folytatásra, így a legjobb 8 csapat mezőnyében folytathattuk a vasárnapi küzdelmeket is.

Értékelés: Nyilatkozat
Edző: Tarr Gergely

Jól kezdtük a napot, kombinatívan és szépen játszottunk a találkozókon, a csoportbeli 0:0-ás mérkőzésünkön is inkább nekünk volt több helyzetünk, de sajnos ezek kimaradtak, de dicséret illeti a srácok teljesítményét, hogy kapott gól nélkül zártuk a nap első felét. 

 

Akárcsak szombaton, a sorsolásunknak köszönhetően ismét nagyon hosszú, majd 4 órás szünet várt ránk, mielőtt a “pihenőt” követően folytatódott volna számunkra a délután újabb három találkozóval.

 

Negyeddöntő
JVSE – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1:0

Elődöntő
JVSE – Okos Fociműhely 0:0 – Büntetők után: 2:3

Bronzmérkőzés
FTC – JVSE 6:0


Fotó: Vitányi Szabolcs  |  A csapat tagjai voltak: Vitányi Dávid, Ballagó Alex, Nagy Marcell, Nagy Milos, Rezes Gergő, Dóczi Dániel, Mezei Zsolt, Prepok Máté


 

Értékelés: Nyilatkozat
Edző: Tarr Gergely

Az előző napból okulva megpróbáltuk jobban lekötni és fogni a srácokat a “rövid” szünetünk alatt. Egyszerűen embertelen ennyit várakozni két találkozó között. Még a felnőtteket is megviseli ennyi üresjárat nemhogy a gyerekeket. Próbáltunk a negyeddöntő előtt valamilyen úton módon felpörögni és újra ritmust találni, de nagyon nehezen ment. A Szeged ellen még jól is kezdtük a találkozót, aztán szépen lassan elfogytunk a meccsben és látványosan a fiúk szinte a meccs végét várták, pedig sosem volt ez jellemző ránk. Az elődöntőben újfent a győriekkel találkoztunk, ide sikerült ismét fordulatszámot találni és végig irányítottuk a találkozót, helyzeteink voltak, de nem sikerült újfent kihasználni őket, míg ellenfeleink szinte támadás nélkül hozták a 13 percet, melynek vége előtt érzésem szerint egy jogos büntetőtől lettünk megfosztva egy nagyszerű szóló végén. Így jöhetett a szétlövés, melyben sajnos a végén mi hibáztunk. Sajnálom a srácokat, mert rengeteg energiát tettek a találkozóba, irányították az eseményeket, ők akartak futballozni, míg ellenfelünk inkább nyerni akart, majd még a játékvezető sem volt a helyzet magaslatán. Megviselte őket ez az elődöntő, elég nehezen tudtuk visszabillenteni őket a bronzmeccsre, melyre igazán már nem is sikerült. De büszke vagyok arra, hogy az utolsó meccsen is, ismerve a Fradi játékerejét, semmivel sem foglalkozva igyekeztünk játszani, labdát kihozni és építkezni. Nem vagdalóztunk, nem bekkeltünk, hanem játszottunk és nagyon szép dolgokat is látni lehetett tőlünk nyomás alatt, de sajnos az előző meccs nyomával, valamint a nap végi elfogyással és természetesen a zöldek frissebb és pörgősebb játékával már nem tudtunk mit kezdeni. Ettől függetlenül is gratuláció illeti a srácokat, mert egy ilyen mezőnyben is végül a 4. helyre oda tudtak érni. A többiből pedig erősödni és tanulni kell.

 

U9-es brigádunk a torna 4. helyét szerezte meg.

 

Utánpótlás labdarúgás  |  2023 03 06  |  15.00

Leave a Reply