U9: EGY 4. HELY ÉS EGY VIGASZÁGI 2. HELY SZIGETVÁRON

Január utolsó hétvégéjén is Szigetvárra látogattunk, ahol ezúttal U8-U9-es csapataink léptek pályára a XIX. Dél-Zselic Kupán.

Az előző év után nem is volt kérdés, hogy idén is részt veszünk az U9-es megmérettetéseken és ismét nagy kontingenssel megtámogatva megpróbáljuk minél szebben képviselni városunkat a több mint 300 kilométerre fekvő Szigetváron megrendezésre kerülő XIX. Dél-Zselic Nemzetközi Utánpótlás Kupán. A két napos, nagyszerűen megszervezett és lebonyolított tornán a magyar együttesek mellett horvát csapatok színesítették idén is a mezőnyt, mely ebben az évben 22 indulóból állt, ahol mi most is két csapattal képviseltettük magunkat.

Idősebb alakulatunk kezdte korábban a szerepelést, akik a szombat délelőtti II. számú ötösbe kerültek besorolásra, míg őket követték U8-asaink, akik egy 4 fős csoportba lettek beosztva. 

II. csoport mérkőzései:

Jászfényszaru VSE U9 – Szentlőrinc SE “piros” 10:0
Gólszerzőink: Szládik M. (3), Vitányi D. (2), Hornyák N. (2), Molnár P., Dudás D., Peregi Sz.

Szekszárdi UFC – Jászfényszaru VSE U9 0:3
Gólszerzőink: Molnár P., Vitányi D., Peregi Sz.

Csepeli HC ’94 SE – Jászfényszaru VSE U9 0:7
Gólszerzőink: Vitányi D. (4), Hornyák N. (2), Peregi Sz.

Siklósi FC “kék” – Jászfényszaru VSE U9 1:7
Gólszerzőink: Hurubán Á. (3), Vitányi D. (3), Molnár P.

III. csoport mérkőzései:

Jászfényszaru VSE U8 – Garic CRNI (CRO) 1:1
Gólszerzőnk: Kovács B.

Jászfényszaru VSE U8 – Siklósi FC “sárga” 1:0
Gólszerzőnk: Belovai G.

Pécsi MFC U8-U9 – Jászfényszaru VSE U8 2:1
Gólszerzőnk: Barna J.

U9-es idősebb csapatunk nagyon könnyedén vette a csoportkör küzdelmeit és mindössze egyetlen gólt kapva, minden találkozóját megnyerve jutott a vasárnapi Középdöntőbe. Fiataljaink hatalmasat küzdöttek az első nap, minden összecsapásuk a végletekig kiélezett volt. Egyetlen dologgal akadt gondunk, az pedig a helyzeteink kihasználása, így végül gólaránnyal lemaradtak a Középdöntőről és vasárnap a Vigasz ágon folytathatták a szereplést.

U8-as csapatunk: Lőrinc Balázs, Csikós Dominik, Belovai Gergő, Rezes Máté, Barna János, Peregi Dominik, Kovács Botond, Mok Benjamin, Kolozs Nimród, Szládik Zita.

A szombati estébe nyúló csoportmérkőzések után másnap reggel a Vigaszág küzdelmeivel, valamint kora délután a Középdöntőkkel folytatódtak a Dél-Zselic Kupa küzdelmei.

A szervezők a Vigasz Kupa ágán négy hármas brigádot alakítottak ki, míg a középdöntőbe jutott egyesületek két ötösbe kerültek beosztásra, ahol az elért eredményeinknek megfelelően játszhatták le később a helyosztókat. Mindkét ágon volt tét, hiszen a Vigasz Kupa csoportgyőztesei folytathatták még a napot délután is, míg a Középdöntőben a csoportokban elért helyezéseknek megfelelően találkoztak egymással a csapatok a helyosztókon.

Vigasz Kupa “A” csoport mérkőzései:

Szentlőrinc SE “fekete” – Jászfényszaru VSE U8 0:1
Gólszerzőnk: Szládik Z.

Jászfényszaru VSE U8 – Szentlőrinc SE Lány 2:1
Gólszerzőnk: Lőrinc B. (2)

U8-as gárdánk hatalmasat küzdött vasárnap reggel is és kiharcolta a délutáni folytatást, valamint a Vigasz Kupa elődöntőjébe való bejutást. 

Középdöntő “F” csoport mérkőzései:

Jászfényszaru VSE U9 – Csepeli HC ’94 SE 7:0 (hozott eredmény a selejtezős csoportból)

Jászfényszaru VSE U9 – Dombóvári FE 3:1
Gólszerzőink: Hurubán Á., Szládik M., Vitányi D.

Jászfényszaru VSE U9 – Pécsi MFC U9 0:5

Jászfényszaru VSE U9 – SC-Hírös ÉP Kecskemét 2:1
Gólszerzőnk: Vitányi D. (2)

2015-ös együttesünk mindössze egyetlen mérkőzést elveszítve teljesítette a középdöntő küzdelmeit, így az “F” csoport második helyét szereztük meg, lemaradva a nagyszerűen teljesítő pécsiek mögött. Ez azt is jelentette, hogy a bronzéremért szállhattunk ringbe az utolsó találkozónkon.

U9-es alakulatunk: Molnár Péter, Vitányi Dávid, Ballagó Alex, Hornyák Nimród, Szládik Milán, Dudás Dominik, Hurubán Áron, Peregi Szabolcs.

A délután további része a Vigasz Kupa mérkőzéseivel folytatódott. Az elődöntőben a helyiek U9-es alakulatával csaptunk össze azért, hogy végül ki kerüljön be a vigaszág döntőjébe.

Ahogyan az U8-asaink esetében szinte az egész torna alatt volt, az utolsó pillanatokig úgy festett, hogy az elődöntő rendes játékideje nem fog döntést hozni a győztes kilétéről, ám az utolsó percekben sikerült betalálnunk, így a Vigasz Kupa döntőjébe jutottunk.
A döntő találkozón egy nagyon szoros és kiélezett összecsapáson végül egyetlen találattal alulmaradtunk a Dunaharaszti MTK egyletével szemben.

Vigasz Kupa Elődöntő:

Jászfényszaru VSE U8 – “Kell egy csapat” Szigetvár U9 1:0
Gólszerzőnk: Barna J.

Vigasz Kupa Döntő:

Jászfényszaru VSE U8 – Dunaharaszti MTK 0:1

Fiataljaink így a Vigasz Kupa 2. helyét szerezték meg, mely összességében a 22 csapatos viadal 12. helyét jelentette, ami nagyszerű teljesítmény U8-as kis focistáinktól. 

A 18 óra után kezdődő bronzmérkőzésen U9-es csapatunk ellenfele a másik csoport második helyén végzett Pécsi MFC U8-U9-es vegyes alakulata volt.

Sajnos idősebb gárdánkat a csoportban elszenvedett 5:0-ás vereség, valamint a későig húzódó egész napos várakozás most nagyon megtörte. Az utolsó mérkőzésre látványosan elfogyott a szufla játékosainkból és nem tudtak már újabb energiákat felszabadítani. A tompaság okán jött is a hiba, amit az ellenfelünk gyorsan kihasznált és kaparhattunk az eredmény után. Az egyenlítésre még sikerült erőket mozgósítani, a fordításra már nem volt lehetőségünk, így jöhetett a büntetőpárharc, melyben ezúttal sajnos mi húztuk a rövidebbet.

Bronzmérkőzés:
Pécsi MFC U8-U9 – Jászfényszaru VSE U9 1:1 Büntetők után: 3:1

2015-ös születésű együttesünk így a 22 csapatos torna 4. helyét szerezte meg, mindössze egyetlen vereséggel teljesítve az egész hétvégét.  

Külön öröm számunkra, hogy a tavalyi kupához hasonlóan, a torna legjobb játékosának idén is csapatunkból Vitányi Dávidot választották meg a szervezők.

A XIX. Dél-Zselic Kupa végeredménye:

I. Pécsi MFC U9
II. Mohácsi TE 1888
III. Pécsi MFC U8-U9
IV. Jászfényszaru VSE
V. SC Hírös-ÉP Kecskemét

A torna legjobb U9-es játékosa egyesületünkből került ki!

Értékelés: Nyilatkozat
Edző: Tarr Gergely

“Idén is nagyon nagy örömmel fogadtuk szigetvári barátaink meghívását és nagy izgalommal vártuk a hétvégét. Akárcsak a tavalyi évben, úgy idén is két brigáddal, egy fiatalabb és egy idősebb csapattal vágtunk bele a hétvégébe. Nagyszerű alkalom egy-egy ilyen torna arra, hogy ne csak a játékosainkat, hanem a szülői kollektívánkat is jobban összecsiszolja. Azt hiszem ez mindkét fronton sikerült ezúttal is.
U8-as lurkóink mind a két nap alatt hatalmasat küzdöttek, sőt talán a hétvége legizgalmasabb pillanatai is az ő szereplésükhöz fűződnek. Játékban kevésbé tudtuk megmutatni valós arcunkat, sokszor itt nehezen bontakoztunk ki az idősebbek mezőnyébe, a helyzetkihasználásunk sem volt az igazi, rengeteg lehetőséget hagytunk ki és puskáztunk el, viszont ezt mindenképpen kompenzálni tudtuk lelkesedéssel és akarattal. Ennek köszönhetően szinte minden találkozónk hihetetlenül izgalmasra sikeredett és nagyon sokszor az utolsó pillanatokban jöttek azok a gólok, amikkel menetelhettünk előre. Nagyszerűen sikerült számukra szerintem ez a hétvége, egy picit több szerencsével a középdöntőbe is bejuthattunk volna, de így sem lehet panasz. Mindenki számára remek tapasztalatok gyűltek fel most.
Idősebbeink nem titkolt célja az volt, hogy a tavalyi kupa után, idén is mi végezhessünk az U9-es korosztály első helyén. A csoport küzdelmek alatt nagyon magabiztosak voltunk, bár láttuk azt is, hogy elég “könnyű” beosztásunk lett a délelőtti kezdéssel. Ez szerintem most döntő volt részünkről és eléggé rá nyomta a másnapi teljesítményünkre a bélyegét. A középdöntőt már nem olyan fordulatszámon kezdtük, ami elvárható lett volna és látszódott a srácokon, hogy az előző nap sima találkozói nagyon a lábakban és a fejekben maradtak. Ezt tetézte tovább, hogy a későbbi győztes pécsi U9 ellen konkrétan saját magunkat vertük meg. Nagyon pörgős és jó kis csapat a pécsi, viszont döntő pillanatokban ajándékoztunk könnyű találatokat, míg mi egyszerűen nem találtuk az utat a kapuba, hiába játszottunk érzésem szerint mezőnyben jobban, mint ők. A srácok számára nagyjából itt véget is ért a torna fejben. Az utolsó csoportmérkőzésünk is már majdnem megtréfált minket, majd a bronzmeccsen teljesen be volt fásulva már mindenki, olyan szintű fáradságot és olyan dolgokat láttam rajtuk, amik erre a csapatra abszolút nem jellemzőek. Teljesen elfogyott a brigád minden fronton, így az sem volt már meglepetés, hogy a szétlövésre se tudtunk megfelelően koncentrálni. Kicsit csalódottak vagyunk és a fiúk is azok biztosan, mert ennél magasabb lécet tettünk fel magunknak, viszont mellette szuper eredmény, hogy egy népes mezőny 4. helyét meg tudtuk szerezni.
Köszönöm a szülők nagyszerű hozzáállását a tornához és az egész hétvégén át kitartó lelkes szurkolást, bíztatást és támogatást. Jövőre újra nekifutunk!

Köszönjük a Kell egy csapat Alapítványának, valamint Horváth Lászlóéknak, barátainknak a meghívást, a szervezést, valamint a szíves vendéglátást az elmúlt két hétvége folyamán. Nagyszerű rendezvényen vehettünk részt itt náluk ismételten, ahová szívesen fogunk visszatérni mindig!

Gratulálunk mindenkinek és köszönjük, hogy büszkévé tettetek minket!
Hajrá JVSE!

Leave a Reply