U9: FŐNIX KUPÁN JÁRTUNK SZÉKESFEHÉRVÁRON

Február 18-án, vasárnap ismét Székesfehérvárra látogattunk, hogy U9-es csapatunkkal részt vegyünk a Főnix Kupán.

A tavalyi megmérettetéseken való részvételeink után, csapatunk idén már második alkalommal kapott meghívást a Főnix Gold FC egyesületétől, ezért mindenképpen szerettük volna megragadni az alkalmat és az év végén kimaradt, 2015-ös korcsoportunkkal is ellátogatni Szoboszlai Dominik nevelőklubjához. Ez úton is köszönjük szépen az invitálást és a lehetőséget.

Vasárnap kora reggel kelt útra csapatunk, hogy Székesfehérváron mérettesse meg magát. Az U9-es korosztály versenyén 16 induló volt, mely gárdákat két csoportra osztottak a szervezők. Ahogyan itt már megszokhattuk, úgy most is palánkos pályákon zajlottak a küzdelmek, így téve intenzívebbé minden egyes összecsapást. Együttesünk az ‘A’ jelű nyolcasba került besorolásra, ahol hét 13 perces találkozó várt srácainkra.

Csoportmérkőzéseink:

NK Nafta Lendava (SLO) – Jászfényszaru VSE 1:1
Kecskeméti TE LA – Jászfényszaru VSE 1:0

Monori SE – Jászfényszaru VSE 0:4
Főnix Gold FC – Jászfényszaru VSE 2:1
Kelen SC – Jászfényszaru VSE 3:2
Jászfényszaru VSE – Pécsi VSK 1:0
Ikarus BSE – Jászfényszaru VSE 1:2

Találkozóinkon 10 pontot gyűjtöttünk, ami a csoport 4. helyére volt elegendő. Ez azt is jelentette, hogy még egy összecsapás várt csapatunkra a másik csoport 4. helyezettje ellen.

7. helyért:

Jászfényszaru VSE – Siófoki Bányász SE 4:0

Fiaink így a 16 csapatos megmérettetés 7. helyét szerezték meg.

A torna végeredménye:
I. Fehérvár FC

II. UTE Labdarúgó Akadémia
III. Kelen SC
IV. Főnix Gold FC

Vasárnapi brigádunk: Kolozs Nimród, Kovács Botond, Hornyák Nimród, Vitányi Dávid, Ballagó Alex, Bozai Sebestyén, Molnár Péter, Dudás Dominik, Szládik Milán.

Értékelés: Nyilatkozat
Edző: Tarr Gergely

“Az elmúlt pár hónapban ez volt negyedik korcsoportunk, akik ellátogattak Székesfehérvárra. Az elmúlt évek alatt egyre jobb kapcsolatot sikerül kialakítanunk a Főnix Gold egyesületével és szakembereivel, aminek nagyon örülünk, hiszen számunkra is nagyszerű példával tudnak szolgálni a jövőre nézve. Csapatunk kissé álmosan rajtolt az első két mérkőzésén és nem sikerült megvalósítanunk a nap indításaként megbeszélteket, miszerint az egész torna alatt a célunk végig nagyon intenzíven, rengeteg futással és harcossággal fellépni összecsapásainkon az elejétől a végéig. Mind a két esetben hadilábon álltunk a szerencsével, ami a kapott gólokat illette, valamint a befejezéseink esetében sem voltunk kellően élesek és éhesek a kapu előtt. A Monor elleni mérkőzésen láttam először, hogy végre olyan tempóban teljesít fent mindenki, amit szeretnénk látni, de sajnos a következő találkozókra ismételt visszaesést tapasztaltam és csak egy-egy rövidebb periódust nyomtunk meg úgy, ahogyan kellett volna. A csoportunk utolsó összecsapásaira, valamint a helyosztóra kaptuk el úgy jobban a fonalat és kezdtek a kértekhez alkalmazkodni srácaink. Egyre jobban használták a palánkot is, intenzívebb, dinamikusabb lett a csapatjáték és a labdanélküli játékunk is. Összességében a minimális célkitűzést elérték a fiúk, ugyanis jutott plusz egy meccs a csoportküzdelmek után is, végig nagyon szoros találkozókat játszottunk amellett, hogy végig tartani tudtuk magunkat a saját terveinkhez és elképzeléseinkhez, úgy hogy végig a nap folyamán sorcserékkel tudtunk operálni. Ki gyorsabban, ki lassabban tette magáévá a felfogást, amit képviselni szerettünk volna, de a napunk végére abszolút pozitív irányba mozdultunk el. Bízom benne, hogy a következő időszakban ezt tovább tudjuk építeni és csiszolni, aztán később szépen profitálunk majd belőle.”

Leave a Reply